Kézilabda-esélyek: Császár Zsófia Mosonszolnokon is győzni akar

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 10., szombat •
A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia rendkívül ügyes irányító játékosa ma Mosonszolnokon bizonyíthatja tehetségét.
Kézilabda-esélyek: Császár Zsófia Mosonszolnokon is győzni akar

A Magyar Kupa meccsen 4 gólt szerző kézilabdázót elsőként a szerdai, VKL SE Győr elleni összecsapás értékelésére kértük meg. 

A nézőtérről figyelve, elég sima volt ez a meccs, de milyen volt belülről?

Nagyon jó meccs volt belülről, győzni szeretettünk volna, és ez sikerült is. Annak ellenére, hogy álmosan kezdtünk, 10-15 perc játék után sikerült bemelegednünk, felgyorsítottuk a játékot és rápörögtünk a meccsre.

És, ha már gyorsaság, Te ebben igazán élen jársz…

Igen, valóban elég gyors vagyok és szeretem a játékostársaimat is minél lendületesebben irányítani. Visszatérve a kupameccsre, 9-9-nél még döntetlen is volt, aztán sorozatban 8 gólt lőttünk, szerintem akkor dőlt el a párharc. A végén pedig minden úgy sikerült, ahogy a papírforma is sugallta. 

Mi az, ami sikerült, és mi az, amiben még javulnod kell?

A távoli lövések nem nagyon mentek szerdán, de sikerült jól cseleznem, bebújnom, mozgékony voltam és jól irányítva, távol maradtam a faltól és úgy irányítottam a többieket. Remélem, hogy a szombati bajnoki meccsen már a távoli és váratlan lövések is kapuban landolnak.  

Igazi csupa szív játékos vagy, harcos játékstílust képviselsz minden tétmeccsen...
Igyekszem odatenni magam, szeretek küzdeni, és a kézilabda olyan sportág, ahol ez döntő lehet. 

Milyen esélyekkel indultok Mosonszolnokra?

Nekünk az NB II-ben minden meccset meg kell nyernünk, így aztán Mosonszolnokon is szeretnénk győzni. Tudom, hogy ők is hibátlanul állnak eddig, így aztán igazi rangadóra, szoros, de győztes meccsre számítok.  

Lesz NB I-es csapata Szombathelynek?

Az NB II-n szeretnénk pontveszteség nélkül túljutni, aztán az NB I/b-ben is jó volna csak egy esztendőt tölteni, hogy megvalósulhasson minden szombathelyi kézilabda-rajongó álma, hogy végre NB I-es csapata legyen a városnak. 

A Mosonszolnok – Kozma-Szerszám-SZKKA meccs 18 órakor kezdődik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére