Szívesen pattannak biciklire a turisták

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 30., csütörtök •
Népszerű a kerékpárkölcsönzés Szombathelyen – erről beszélt Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője a Frisss FM reggeli műsorában. A kétkerekűek mellett elliptigo is várja a turistákat.
Szívesen pattannak biciklire a turisták

Szeptemberben lesz két éve, hogy a Fő tér Király utca feleli sarkán, a Tourinform irodában kölcsönözhetők kerékpárok. A biciklik mellett két elliptigo és mindenféle kiegészítő eszköz is bérelhető, a sisakon át a biciklizárig. Utóbbiak ugyan nem kötelezőek a városi közlekedésben, de mindenkinek ajánlottak – mondta Grünwald Stefánia. Az elliptikus kerékpár egyébként amerikai találmány, a futás és a kerékpározás mozgásformáit ötvözi. – Állni kell rajta és nem ülni, illetve nem tekerni kell, hanem lábbal hajtani- magyarázta a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egy rövid karbantartási időszakot leszámítva a kerékpárok egész évben bérelhetőek. Ha valaki kétkerekűre szeretne pattanni, nem kell mást tennie, mint egy formanyomtatátványt kitöltenie és egy minimális kaukciót kifizetnie. Telefonon keresztül előfoglalásra is van lehetőség.

– A visszajelzések pozitívak. Azok a turisták örülnek a legjobban a kerékpárkölcsönzés lehetőségének, akik rövid időre érkeznek a városba, de minél több mindent szeretnének megnézni. Az elmúlt évek bicikliútfejlesztéseinek köszönhetően Szombathely gyorsan bejárható kétkerekűvel – tette hozzá Grünwald Stefánia.

Tavaly új, látványos kerékpáros térképek is megjelentek, amelyek hat túraútvonalat tartalmaznak. Szombathely mellett Kőszeg, Ják, Sárvár, Bük és a Vas-hegy környékét is bejárhatják a kerékpáros turisták. A kiadványok egy osztrák-magyar, határon átnyúló program keretében készültek el, angol és német nyelven is elérhetők. A 60-80 km hosszú útvonalakat úgy alakították ki, hogy érintsék a térség legszebb részeit és legfontosabb látnivalóit.

A Tourinform iroda hétfőtől szombatig reggel kilenc és délután öt óra között várja az érdeklődőket.

közösség

további frisss

lap tetejére