Két magyar fiú forradalmasította a tömegközlekedést

Frisss/HVG - fotó: HVG • 2017. június 14., szerda •
A gimnáziumban tanuló srácok elégedetlenségük okán léptek a tettek mezejére, és az általuk kreált chatbot óriási siker lett.

Két szegedi gimnazista, Schütz Dávid és Simonffy László chatbotot készített, ezzel óriási segítséget nyújtva azoknak, akik Szegeden belül közlekednek. A fiúk megelégelték a helyi tömegközlekedés átláthatatlanságát, ezért gondoltak egy merészet és megálmodtak egy remek alternatívát.

A Szegedi Menetrend Bot Messengeren, mobilon és webes felületen is elérhető. Néhány másodperc alatt mutatja azokat az időpontokat, amelyekre szükségünk lehet. A megfelelő paraméterek beállítása után máris teljessé válik tudásunk.

A legfontosabb, hogy be kell állítani, hogy hol keresünk és pontosan melyik járatot. A végeredmény: egy lista, amely percre pontosan tájékoztatja az utast. Ráadásul a nap további részét is kiemeli, ha később szeretnénk továbbmenni a jelzett helyszínről.

Hasonló felépítésű segítséget egyébként már a fővárosban, Debrecenben, Miskolcon és Pécsett is igénybe tudnak venni az utasok. Bár ezekben a városokban iPhone-os alkalmazás segítségével. Már a tömegközlekedést is elérte a számítógépes forradalom. A történet tanulsága, hogy ezért is fontos megtanítani a programozás alapjait a diákoknak, mert ilyen egyszerű csodák készülhetnek, mint ez a chatbot.

via

 

közösség

további frisss

lap tetejére