Két kattintás és aggodalom nélkül böngészhet!

frisss.hu • 2017. február 04., szombat •
Ezzel az egyszerű módszerrel nem kell a kínos böngészési előzményektől tartania.
Két kattintás és aggodalom nélkül böngészhet!

Mindannyiunkkal előfordulhatott már, hogy egy ismerősünk a számítógépünket használta, mi pedig későn kaptunk észbe az elfelejtett előzmények miatt, amelyek akár kínos fényt is vethetnek ránk. Esetleg mi használtuk mások laptopját, és elfelejtettük törölni a meglátogatott oldalakat.

Ezekre az apró kellemetlenségekre a különböző fejlettebb böngészők már kifejlesztettek egy módszert, amelynek alkalmazása csak kevés embernek jut eszébe. A privát böngészés során az előzmények, sütik nem tárolódnak el, így nem kell azok törlésével sem bajlódnunk.

A különböző böngészőkben más és más billentyűkombinációval nyitható meg a privát böngészési ablak, azonban ha a menüjükre kattintunk, ott az első lehetőségek között szerepel az új privát ablak megnyitása. Az Internet Explorer és a Firefox böngészőknél a CTRL + Shift + P billentyűk lenyomásával érhető el ugyanez az eredmény, a Chrome-nál és az Operánál pedig a CTRL + Shitft + N billentyűkombinációt kell megnyomni.

A privát böngészés ugyanakkor nem biztosítja a teljes anonimitás lehetőségét. A weboldalak ugyanúgy elmentik az adatokat, de például a közösségi oldalak célzott reklámjai között nem fognak feltűnni a privát böngészés során megtekintett oldalakhoz kapcsolódó tartalmak. Az ezen idő alatt elmentett jelszavak, könyvjelzők ellenben megmaradnak.A böngészés során felkeresett oldalak, keresési előzmények eltűnnek, amint bezártuk az oldalt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére