Kerékpáros reggeli és batyus uzsonna – ez is a Föld Napján történt

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. április 23., szombat •
Sportosra és könnyedre vették a figurát azok, akik pénteken kerékpárral indultak dolgozni és megálltak egy kis reggelire a Fő téren, aztán délután a Csónakázó-tó szigetén egy pléden uzsonnáztak. Közben vajon hol ebédeltek? Örök rejtély marad.
Kerékpáros reggeli és batyus uzsonna – ez is a Föld Napján történt

A Fő téren, a Szentháromság szobor közelében reggelivel várták mindazokat, akik kerékpárral indultak pénteken is munkába. A helyszínen azt láttuk, hogy több százan megálltak és fogyasztottak az egészséges finomságokból. A Vas megyei Kerékpáros Szövetség a Tekergőkkel közösen szervezte a kerékpáros reggelit, ahová Koczka Tibor alpolgármester is kétkerekűvel érkezett. 


Azt gondolom, hogy ezzel a rendezvénnyel is felhívtuk a figyelmet arra, hogy Szombathelyen a leghatékonyabb közlekedési eszköz a kerékpár. Aki a saját maga erejével hajtja a járművét, az a testedzésnek, az egészséges életmódnak és persze a sportnak is hódol – nyilatkozta weboldalunknak a sportért is felelős alpolgármester. 

Simon Zoltán, a Vas megyei Kerékpáros Szövetség elnöke kérdésünkre elmondta: az immár második alkalommal megrendezett kerékpáros reggeli elérte a célját, ez alkalommal is sikerült egyfajta gesztust gyakorolni, illetve élményt adni a kerékpárral közlekedőknek. Ez megerősíti őket abban, hogy jó úton haladnak, jól teszik, ha sportolnak, ha kerékpárral járnak munkába (is). 

Megtudtuk, hogy május 12-én már egy országos rendezvény részeként újabb kerékpáros reggeli lesz a Fő téren, de a szervezők azt tervezik, hogy a jövőben minél több alkalmat kerítenek a sport, azon belül is a kerékpározás népszerűsítésének.

Batyus piknik 
,,A változás Te magad légy!” szlogen nemcsak reggel, de délután is motiváló maradt, hiszen a Csónakázó-tó szigetére is sokan jöttek el egy-egy batyuval, uzsonnával, pléddel. A kellemes, családias hangulatú délutáni piknik az egészséges táplálkozás jegyében telt el. 


A kilátogatókat utcazenészek szórakoztatták, az ovisoknak térképes mini kincskereső játékot szerveztek, a kreatív kuckóban pedig papírsárkányt készítettek, katicát és karkötőt ragasztottak, de olyanok is akadtak, akik főzött gyurmával formáztak, illetve tavaszi virágokat és pillangókat színeztek. Az énekes, mondókás játékok mellett a rendkívül egészséges gyümölcsöket és szendvicsfalatkákat is megkóstolták a kilátogató családok.   

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére