Kenyérsütés, vecsernye és könyvbemutató a Falumúzeumban

Szita Róbert Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 20., csütörtök •
Egyház és állam a népi kultúrában – címmel rendeztek programkavalkádot a Vasi Skanzenben. Az augusztus 20-i ünnepi eseményen frisss.hu a helyszínen megtapasztalta, hogy mennyire népszerű és finom az új kenyér. Tekintse meg képgalériánkat is!
Kenyérsütés, vecsernye és könyvbemutató a Falumúzeumban

Horváth Sándor, a Falumúzeum igazgatója honlapunknak elmondta, hogy a tematikus kiállítás-sorozat részeként, augusztus 20-án kamara-kiállítást láthattak, Szent István-énekeket hallhattak, csipkeverést, kenyérsütést, és alkalmi csipkekiállítást, valamint az 1930-as években készült Himnusz-botot is megtekinthették azok, akik kilátogattak az ideálisnak egyáltalán nem nevezhető időjárásban a Falumúzeumba. 

Aztán a perenyei hagyományok szerinti latin nyelvű vecsernyén, vagyis esti zsolozsmán is részt vehettek az érdeklődők a kápolnában, majd Medgyesy Schmikli Norbert, a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem adjunktusa mutatta be az "Énekek Szent István király tiszteletére" című kötetet.

Miután pedig elkészült az új kenyér a kemencében, a Falumúzeum vendégei percek alatt elkapkodták a frissen sütött finomságot. 

A több száz ünneplő igazán jól érezhette magát, hiszen mind a nagyok, mind a kicsik megtalálhatták a maguk számára legkedvesebb és legszórakoztatóbb elfogalaltságot. A legkisebbeknek persze most is az állatsimogatás okozta a legnagyobb örömet.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére