Kendik Péter: A zenei kihívást keresem

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté/ Tóth Gergely • 2017. július 20., csütörtök •
Lezongorázza a legjobb Imagine Dragons zenéket, és a Quimby örök klasszikusa, a Most múlik pontosan is hatalmas siker lett a YouTube-on. Két akkord és rengeteg terv között beszélgettünk.
Kendik Péter: A zenei kihívást keresem

 Mondhatjuk, hogy országosan is ismert lettél a videókkal, ha beírunk a keresőbe, akkor látható, hogy nagy sikered van az Imagine Dragons zongorás verzióival. Mi volt a cél ezzel?

Nagyon szeretem a zenekart és a feldolgozásokat is. Nagy kihívás egy szóló zongoristának, hogy egy általa kedvelt zenét fel tudjon dolgozni, úgy, hogy ne elvegyen belőle, hanem pluszt adjon hozzá, többletjelentést. A Radioactive és a Believer sem egyszerű zeneileg, így sokat törtem a fejem, gyakoroltam.

Néztél más Imagine Dragons feldolgozásokat is?

Persze, de fontos volt, hogy ne másoljak, mindenképpen valami újat szerettem volna létrehozni. A klipnél is ez volt a cél. Havi szinten tervezünk egy új videót, mert ahhoz, hogy a zene szépen összeérjen, kell egy hónap gyakorlás. Minden nap próbálgattam, ha nem tetszett egy hang, akkor volt, hogy órákon át alakítgattam.

Van nagyobb cél ezzel?

Még nem tudom, szórakozás, hobbi egyrészről, de jó lenne vele komolyabban is foglalkozni a jövőben.  Kilenc évet jártam a szombathelyi zeneiskolába. Ott persze csak klasszikusokat zongoráztam, azán elkezdtem olyan számokat lezongorázni, ami nekem tetszik. Most ide a szombathelyi egyetemre járok, marketinget tanulok.

Tudod, hogy amit csinálsz az tulajdonképpen városmarketing?

Sokan mondták már, de ez nem volt tudatos, csak nem akartunk sima klipet. Örülök, ha tetszik az embereknek, amit csinálok. A barátnőm támogat az elejétől fogva, de sok pozitív visszajelzést kapok ismeretlenektől is, hogy nagyon jók a videók.

Mely zenekarok állnak hozzád közel?

Szeretem a OneRepublicot, az Imagine Dragons-t, de van tervben filmzene is: Karib-tenger kalózai, Trónok harca és Gyűrűk Ura zenéjével.

A videók hogy állnak össze? Nem éppen hétköznapi helyszíneket választottatok.

Tóth Gergely operatőrrel együtt találjuk ki, aki szenzációs videós. A család, a barátok, a barátnőm is segít az ötletelgetésben. Mindenképpen tervben volt egy panelházas videóklip, de aztán a 14 emeletesre esett a választás, megszereztük az engedélyeket és mehettünk forgatni. Ütős lett.

Mi lesz a következő feldolgozás?

Fogalmam sincs, a Believer sem volt betervezve, de aztán mikor tavasszal megjelent a klip tudtam, hogy ebből is kell egy felvétel. A következő videók anyagában biztos szerepel egy kőszegi helyszín, de a szombathelyi Csónakázó-tó is elengedhetetlen. A zeneötletekkel bajban vagyok, majd kialakul. Nem feltétlenül csak az a szempont, hogy szeressek egy számot, hanem, hogy mennyire dallamos is, mennyire ültethető át zongorára.

A legutolsó zene a Quimby: Most múlik pontosan dala, miét éppen ez?

Nagyon régóta ismerem is ezt a dalt, szerintem a feldolgozásaik is jók, én is szerettem volna egyet. Éjszaka forgattunk a szombathelyi Fő téren, este 11-től hajnali 3-ig készült a videó, de megérte.

közösség

további frisss

lap tetejére