Kattanj rá: létrejött a Szombathely PONT!

szróbert-HCs • 2014. október 02., csütörtök •
Ennyi színes információ egy helyen még sehol sem szerepelt a városról, mint itt – hangzott el, amikor a szombathelyi önkormányzat, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. bemutatta a SZOMBATHELY PONT elnevezésű applikációt. A sport, a művészet, a kultúra és az önkormányzat eseményeit összekötő új androidos applikációra már rá lehet kattanni és böngészni is lehet a helyi eseményeket!
Kattanj rá: létrejött a Szombathely PONT!

Dr. Puskás Tivadar polgármester miután megköszönte a fejlesztésben résztvevők munkáját, elmondta, hogy a fiatalok korosztálya már anyanyelvként tanulhatta meg a virtuális, illetve a digitális világot. 
A megyei jogú város közgyűlése még nyár elején döntött úgy, hogy létrehozza ezt az applikációt, és ma már olyan stádiumba ért a fejlesztés, mely bemutatható. Ezzel azonban nincs vége a munkának, a fejlesztés folyamatos lesz a jövőben is – tette hozzá a város első embere.

Ezt követően Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója és Foki Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is elmondta, hogy az új applikáció a sportot, a művészetet, a kultúrát és az önkormányzati eseményeket köti össze. 
A fejlesztésben résztvevők, így dr. Károlyi Ákos aljegyző, Keringer Zsolt infokommunikációs irodavezető és Németh Mihály informatikus volt a fejlesztés motorja. Ők arra kérték a diákságot, hogy használják bátran az applikációt és vegyenek részt minél több helyi eseményen. 
A sportot és a kultúrát támogató önkormányzat megbízásából létrejött fejlesztés révén láthatóvá válik, hogy mennyire színes Szombathely sport- és kulturális élete – hívta fel a figyelmet Keringer Zsolt, aki be is mutatta az applikációt, s eközben beszélt a tematikáról, a programajánlatokról, a sport- és kulturális eseményekről, 
Ilyen mértékű információk egy helyen még sehol sem szerepeltek a városról, mint itt. Szombathelyi látnivalók, nevezetességek, gasztronómia, szállás, szórakozóhelyek, szabadidős tevékenységek, sportesemények, patikák – minden egy helyen, hangzott el a bemutatón.

nyitó alkalmazás ma kezdte meg működését, a fejlesztők várják az észrevételeket. A bemutató révén egy rövid játékot is szerveztek a fejlesztők. Bakai Szilárd emléktábla helyét kellett megtalálni az applikáció segítségével. A feladat megoldása leghamarabb Papp Barbara orlays diák számára sikerült. Ő kevesebb, mint egy perc alatt megválaszolta a kérdést és egy okostelefonnal lett gazdagabb. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére