Katonai menetoszlopok, légi járművek Szombathely határában (is)

SzR • 2015. szeptember 10., csütörtök •
Ne aggódjon, ha a következő két hétben Szombathely körzetében, a levegőben megnövekedett légi forgalommal, az alacsonyan szálló légi járművek által keltett zajhatással, a földön pedig katonák és katonai járművek, menetoszlopok megjelenésével, mozgásával találkozik. Országszerte gyakorlatoznak a magyar honvédek...
Katonai menetoszlopok, légi járművek Szombathely határában (is)

Közben Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Időknek azt mondta: Fel kell gyorsítani a kerítésépítést, és ehhez nagy létszámú élőerőt kell biztosítani. Mindenkinek fel kell készülni az intenzív munkára a következő hetekben.

A menekülthelyzetre hivatkozva a kormány törvénymódosító csomagot vitt a parlament elé. A változtatások lehetővé teszik, hogy katonákat is bevessenek a határvédelembe.
Az M1 Híradója szerda este arról számolt be, hogy a Magyar Honvédség a bevándorlási törvényjavaslat esetleges életbe lépésére készül egy szerdán kezdett gyakorlattal.
Eszerint a honvédség megkezdte a felkészülést és kitelepülést a Határozott fellépés 2015 elnevezésű gyakorlatra, ami a technikai eszközök nagyobb számú megjelenését jelenti az ország közútjain. Fokozott katonai jelenlét tapasztalható többek között Hódmezővásárhelyen, Baján és a két város melletti településeken - írták.

Visszatérve a Szombathely környéki feladatokra: a Magyar Honvédség kijelölt alakulatai külföldi kutató-mentő erők bevonásával, szeptember 9-24 között ,,Összhaderőnemi Személyi Mentés Egységesítési Képzés 2015” néven nemzetközi, valós repüléssel egybekötött tanfolyamot és gyakorlatot hajtanak végre. 

A frisss.hu megtudta, hogy a gyakorlat végrehajtása során harci helyzetek imitálására, mentőcsoportok szállítására, kirakására, sérültek légi úton történő szállítására, helyszínek helikopterrel, könnyű gép- és harcjárművekkel történő légi-, földi megközelítésére kerül sor.

Ezek a feladatok az MH Pápa Bázisrepülőtér, Szentkirályszabadja, Börgönd, Újdörögd, Taszár, Kalocsa, Szombathely, és Győr körzetében a levegőben megnövekedett légi forgalommal, az alacsonyan szálló légi járművek által keltett zajhatással, a földön pedig katonák és katonai járművek, menetoszlopok megjelenésével, mozgásával, hanghatással járhatnak.

A gyakorlat sikeres végrehajtása érdekében a Magyar Honvédség a lakosság türelmét és támogatását kéri.
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére