Karácsonyra gyűjt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

frisss.hu • 2014. november 28., péntek •
2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait. Az Élelmiszerbank célja, hogy Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló Karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével.
Karácsonyra gyűjt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Étolaj, cukor, konzerv, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tej – ezek a termékek egy átlagos családnál a hétköznapi bevásárlólistán szerepelnek, de sajnos ma még nagyon sok családban a karácsonyi kívánságok között szerepelnek. Az Egyesület szeretné, hogy ebben az évben is minél több nélkülöző vágya teljesüljön. A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az Élelmiszerbank idén november 28-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 29-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között fogadja a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 140 településen. Az akció keretein belül az Auchan, a METRO, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 257 áruházában várják az élelmiszeradományokat, elsősorban az olyan alapvető tartós élelmiszereket, mint étolaj, cukor, liszt, de a csokoládét, szaloncukrot is szívesen fogadják a családok. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják aktívan az Egyesület kezdeményezését, hozzájuk 2014-ben Nagy Ervin színművész csatlakozott.

közösség

további frisss

lap tetejére