Kalocsát gázolt a szombathelyi gyorsvonat

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 08., szombat •
Három szettben intézte el a Haladás VSE női röplabda együttese riválisát.
Kalocsát gázolt a szombathelyi gyorsvonat

A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan az első pontokat nem a Mucsi Péter tanítványai szerezték meg. Ezután viszont valóságos mészárlást rendeztek a zöld-fehérek. remek nyitás-fogadással növelték a hazaiak az előnyt és alig 15 perc alatt a szettet is behúzták a szombathelyiek.

A folytatásban is támadólag lépett fel a Hali, és ez a szerzett pontokban is megmutatkozott. Bokor Laura és Merklinné Zubor Enikő pazar ütéseire nem volt ellenszere a Kalocsa együttesének. A szurkolók pedig egymás után skandálhatták a hazai játékosok nevét, mert mindenki hozzátette a magáét a második szettben is.

Úton a Haladás következő pontja - Dancsecs Niki akcióban

A záró játékrészben próbált erőre kapni a vendég alakulat, azonban a Haladás nem ismert kegyelmet. A csereként pályára lépő játékosok is bizonyították, hogy bármikor, bármilyen körülmények között számíthat rájuk a vezetőedző és a csapattársak. Pontot pedig csak akkor szereztek a kalocsai röpisek, amikor a hazaiak hibáztak. A hajrában már az is belefért, hogy Mucsi Péter több kulcsjátékosát pihentesse a következő mérkőzésre.

Alig 52 perc alatt igazi mészárlást hajtott végre a Haladás, amely a következő fordulóban a bajnoki címet is bezsebelheti.

dr. Mucsi Péter vezetőedző: Sokat segített, hogy hazai pályán, megfelelő körülmények között tudtunk dolgozni a héten. Örülök, hogy az előre eltervezettnek megfelelően sikerült az erődemonstráció. Sikerült kihasználnunk ellenfelünk gyenge pontjait, ezért arattunk fölényes győzelmet.

Tudod-e hány percre volt szüksége ehhez a csapatodnak?

Nem tudom, de igazából nem is foglalkoztat ez a kérdés. Inkább arra figyeltem, hogy a lányok taktikailag jól kivitelezett támadásokat vezessenek. Szerintem a nyitásaink, a sáncmunkánk volt a döntő, ez ellen nem volt ellenszere a Kalocsának.

 

Haladás - Kalocsa

Közzétette: Frisss.hu – 2017. április 8.

 

Kellemes fejfájást okozhat a kérdés: kivel volt megelégedve a találkozón?

Igazából mindenkit dicséret illet, mert mindenki hozzátette a sikerhez a magáét. Ha mégis meg kell említenem néhány nevet, akkor a liberokkal, Farkas Barbival és Zoltán Annával kezdem. Rajtuk kívül a kezdő centerek, Dancsecs Niki és Mikos Patrícia, feladónk Horváth Dóri és Bokor Laura is kimagasló teljesítményt nyújtott.

Haladás VSE-Sportiskola - Kalocsa
3-0

Haladás: Mikos Patrícia, Bokor Laura, Pető Tamara, Merklinné Zubor Enikő, Dancsecs Nikolett, Horváth Dóra
libero: Farkas Barbara, Zoltán Anna
csere: Varga Réka, Marton Gabriella, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna, Horváth Kata Júlia, Majczán Lili Anna
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter
Edző: Petre Mircea Antonio

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére