Nem kell osztályozót játszania a Falco KC-nak!

SzR-TT • 2014. május 03., szombat •
A bajnokság utolsó fordulójában, május 3-án, szombaton este a Szegeddel játszott hazai pályán a Falco-Trend Optika KC Szombathely. Mivel a sárga-feketék, ha kínkeservesen is, de nyertek, véget ért a szombathelyiek számára az idei szezon. A vendégek hiába érkeztek a légiósok és Csorvási Levente nélkül az Aréna Savariába, a hazaiaknak mégis óriásit kellett küzdeni a létfontosságú győzelemért. Tekintse meg fotógalériánkat!
Nem kell osztályozót játszania a Falco KC-nak!

- Én is győzelmet várok, de azért vigyázzunk ezzel a kijelentéssel. Nem szabad lebecsülni a Szegedet, hiszen tudom, hogy ilyenkor tudat alatt mindig benne van az emberben a győzelmi kényszer, ami ha nem megy a játék, akár görcsösségbe is átcsaphat. Biztos, hogy akik pályára lépnek náluk, azok nagyon motiváltak lesznek, hiszen be akarják bizonyítani, hogy lehet rájuk számítani. Bár ilyen szerkezettel még soha nem játszottak, a kezdőcsapatuk egyáltalán nem gyenge, Vida Máté és Csorvási Levente mellett három válogatott játékossal – Molnár, Horváth és Csorvási Milán – rendelkeznek, akik egytől egyig komoly csapatokban játszottak. Ráadásul amióta Nikola Lazics irányítja őket, teljesen más stílusban, sokkal jobban játszanak. Úgy készülünk ez lesz az utolsó meccsünk a szezonban. Igaz ugyan, hogy már csak ez az egy lépcsőfok van, amit át kell lépnünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk a bennmaradásunkat, de nem számítok könnyű meccsre - ezt még a meccs előtt mondta Kálmán László, a Falco edzője, amikor a klub honlapjának nyilatkozott. 

Az ellenfél, a Szedeák legutóbb kikapott Körmenden, így már eldőlt, hogy a kilencediknél sem jobb, sem rosszabb helyen nem zárhat, így a légiósaik már haza is utaztak, tehát finoman fogalmazva is tartalékos csapattal utaztak Szombathelyre. 
Nikola Lazics, a vendégek mestere a meccs előtt így nyilatkozott: Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert Csorvási Levente is megsérült, így csak egy klasszikus magas emberünk maradt. Próbáltunk pár fiatalt felhozni a keretbe, de az érettségi vizsgák miatt ez nem igazán sikerült. Szeretnénk egy jó meccset játszani, és a legtöbbet kihozni magunkból, meglátjuk, hogy meddig tudunk egálban lenni a hazaiakkal. A Falco jó ritmusban van, Kálmán Laci irányításával megnyerte a legutóbbi két meccsét, tudjuk, hogy számukra ez még egy nagyon fontos mérkőzés lesz.

Ezek után nézzük, mi történt a sorsdöntő hazai meccsen.
Falco-Trend Optika KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 100-97 (25-24, 28-19, 17-33, 30-21 )
Aréna Savaria, 1500 néző
V.: Benczur T., Makovsky Sz., Boros T. (Major)

Falco-Trend Optika KC Szombathely: SIMON L. 20/6, Timberlake 13/3, PERL 14/3, ZAGORAC 10/3, Szabó 14 Csere: Váradi 2, Will 14/6, Mitchell 10, Harazin 2, Bognar 1, Simon -

Naturtex-SZTE-Szedeák: Vida 9/3, Kiss 20/18, MOLNÁR A. 13/3, HORVÁTH Á. 16/12, CSORVÁSI M. 30 Csere: Wirth 6/3, Varga -, Révész 3

Kipontozódott: Kiss (40. perc)

Az első negyed végére sikerült pár ponttal meglépni, az első szünetben 25-24 állt az eredményjelzőn.

A második negyed elején kicsit tovább tudta növelni előnyét a Falco, a játékrész 4. percében 38-29-re vezettek a sárga-feketék. Aztán a következő 2 perc alatt megváltozott a kép, 38-34 zárkóztak a szegediek. Változatos a negyed, hiszen a 8. percben tíz pontra nőtt a Falco fölénye, 46-36!!! A félidőre is ezzel az előnnyel vonulhatott öltözőbe a hazai csapat, 53-43.

A nagy szünet után, a harmadik negyedbenminden ugyanott folytatódot, sőt a 2. percben már tíz fölé nőtt a szombathelyi kosarasok előnye, 61-48. Hektikus a meccs, nem nyugodhatunk meg, hiszen a negyed közepére megint felállt a padlóról a vendégcsapat, 63-62-re olvadt a vezetés. Sőt, pár másodperccel később a szegediek már át is vették a vezetést, 63-64! A negyed végére nagyon leült a Falco játéka, a Szeged simán megnyerte ezt a negyedet, 72-76. Lehet, hogy osztályozóra kényszerül a sárga-fekete csapat? 

Az utolsó negyed elején triplával növeli előnyét Lazic csapat, a 3. percben már 78-84 oda. De mi is triplával fejlődünk fel, 81-84, fej-fej mellett. A negyed közepén is nagyon szoros, sőt! Ennél szorosabb nem is lehet, 86-87. Nagyon sok most a kosár, a 6. percben 92-92. lehet, hogy száz is kevés lesz a győzelemhez? Gyorsan összeszedjük magunkat, a 8. percben 96-92-re vezetünk! Egy perccel a vége előtt 98-94! Hihetetlen izgalmak! Az utolsó percben megvan a századik pont is! Kellett is, hiszen a vége 100-97 lett!!!

Ha kínkeserevesen is, de megvan a győzelem. Mégsem kell osztályozót játszani, szép volt fiúk, szép volt Kálmán Laci!
A hétvége másik vasi érdekeltségű mérkőzésén: PVSK - Körmend 72-69.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére