Kalifornia és Nevada határvidékén küzd meg spártai körülményekkel a szombathelyi Kívés Bendegúz

Frisss.hu - Fotó: Rebook Spartan Race • 2016. szeptember 13., kedd •
Embert próbáló világbajnokságra kvalifikálta magát.
Kalifornia és Nevada határvidékén küzd meg spártai körülményekkel a szombathelyi Kívés Bendegúz

Október elején rendezik az amerikai Lake Tahoe mellett, Kalifornia és Nevada határán lévő Squaw Valley sípályáin a Spartan Race világbajnokságot. Ez a verseny nem egy szimpla akadályfutás, hanem egy kőkemény erőpróba, egyensúlyos feladatokkal, memória tesztekkel, zsákcipeléssel (szigorúan felfelé), patakban menéssel, úszással és dárdahajítással.

Idén a 250 fős mezőnybe 5 magyart hívtak meg, köztük a szombathelyi Kívés Bendegúzt is. Ennek előfeltétele, hogy a közép-európai versenyek egyikén legalább ötödiknek kell lenni. Nos, Bendegúz ezt bőven túlteljesítette, csapatban kétszer lett első és egyszer második, egyéniben pedig egy harmadik hely volt a legjobbja, de rendszeresen a legjobb tízben végzett.

Ugyan Szombathelyen is volt már hasonló verseny, de Bendegúz a Hungaroringen teljesítette első Spartan Race versenyét tavaly áprilisban. Akkor és ott az off-road pálya vizes árkában volt az erőpróba úszós, zsilipkapuk alatt átbújós része, azóta viszont már felduzzasztott patakokban is megfordult.

Az amerikai egy Beast verseny lesz, ami 23 plusz kilométer, akadályokkal együtt 30 plusz és 1800 méteres szintkülönbségre kell számítani a futás során. Aki hibázik, annak 30 darab négyütemű fekvőtámaszokat kell megcsinálnia, lehetőleg hiba nélkül, szóval nem egyszerű a történet.

És, hogy mi vesz rá egy embert arra, hogy belevágjon ebbe a mókába?

"Nagy Patrik barátom invitált az első ilyen versenyre, ő már kipróbálta és úgy gondolta, hogy ebben én is jó lehetek. Azóta is együtt csinálják a csapatversenyeket Petrovics Alexszel és Kozics Bálinttal együtt." - válaszolta Bendegúz Farkas Beni kollégánk kérdésére.

közösség

további frisss

lap tetejére