Kalapácsvetők más szerepkörben

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 20., csütörtök •
Halász Bence és Gyurátz Réka szerdán versenybíróként működött közre.
Kalapácsvetők más szerepkörben

A Dobó SE két fiatal tehetsége, a 19 esztendős Halász Bence és a 21 éves Gyurátz Réka is már korábban teljesítette a londoni felnőtt világbajnokság kiküldetési szintjét, így mondhatjuk, hogy a versenybírói székben nyugodtan ,,hátradőlve” figyelték a Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia nyári versenysorozatának 1. fordulójában megrendezett nemzetközi versenyt, ahol hazánkban utolsó előtti alkalom kínálkozott a dobóatlétáknak, hogy teljesítsék a VB-nevezési szintet. A szombathelyi férfi atléták közül a 26 éves Hudi Ákos is bízott a jó szereplésben. 

Bence és Réka versenybíróként is megállta a helyét. A junior világ- és Európa-bajnok, U23-as Európa-bajnok és felnőtt országos magyar bajnok Halász Bence a sportolókat hangos szóval hívta a dobókörbe, a hölgyeknél korábban ifjúsági világbajnok, idén felnőtt országos bajnok és U23-as EB-n negyedik helyezett Gyurátz Réka pedig fehér-, illetve piros zászlóval jelezte a dobások érvényességét, illetve érvénytelenségét. 

A Sugár úti dobócentrumban, a felnőtt kalapácsvetők versenyén 21 sportoló, közöttük 4 szlovák, 1-1 görög és dél-afrikai, valamint 15 magyar mérte össze erejét. A férfiaknál a 76 méteres szintet legjobban az U23-as EB-ezüstérmes Pásztor Bence közelítette meg, eredménye 74,02 méter volt, a 2. helyen a görög Michail Anastasakis végzett 73,33 méterrel, míg a 3. helyezett Hudi Ákos (Dobó SE ) lett 71.22 méterrel.

A hölgyeknél a szlovák Nikola Lomnicka végzett az élen 68.90 méterrel, Gergelics Cintia (Dobó SE) 65.60 méter előtt, a 3. az ugyancsak szlovák Veronika Kanuchová lett 62.34 méteres teljesítménnyel. 

Az utolsó lehetőség szombaton lesz, hogy szintet dobjanak az atléták, akkor Veszprémben, az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságon állnak majd dobókörbe a kalapácsvetők, diszkoszvetők és súlylökők. Itt már Gyurátz Réka és Halász Bence is versenybe száll. 
Valamennyi szerdai szombathelyi eredmény ITT böngészhető.   
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére