Kalapácsvetés: Gyurátz Réka 9. helyen végzett Tajpejben

SzR - Fotó : atletika.hu és Bodorkós Máté • 2017. augusztus 26., szombat •
Az Universiade női kalapácsvetés döntőjében sajnos nem jutott a legjobb 8 közé a Dobó SE 21 éves kiválósága.
Kalapácsvetés: Gyurátz Réka 9. helyen végzett Tajpejben

A 4. sorozatban már csak az 1-8. helyezett dobhat csak, Réka nélkül folytatódik a finálé. A sorrend már nem változott, sem a 4., sem az 5., sem pedig az utolsó sorozatban. Az Universiádét a lengyel Kopron nyerte. a fehérorosz Malyshchyk végzett a 2. helyen, ő egészen 74.93-ig feltornázta a legjobb eredményét, a 3 . helyezett a szintén lengyel Fiodorow lett.

A 3. sorozatnál tartunk, 65.39 méternél kellene nagyobbat dobni Rékának, hogy a legjobb 8 közé jusson. A kalapács 64.14 méterre szállt, ezzel a 9. helyen végzett Réka. Talán ezzel a kísérlettel kellett volna kezdeni és akkor simán meglett volna a legjobb 8 hely valamelyike. 

10.45 - Itt a 2. sorozat! Sajno sez i sérvénytelen, már csak egy lehetősége maradt Rékának. Továbbra is Kopron vezet, a 2. helyen a fehérorosz Malyshchyk, a 3. helyen pedig a lengyel Fjodorow áll.

10.30 - Németh László és Németh Zsolt tanítványa bízik a jó szereplésben, mint honlapunknak a verseny előtt elmondta, szeretne a legjobb 8 közé jutni. Sajnos Réka első kísérlete érvénytelen, ugyanakkor a lengyel Malwina Kopron nagyon bekezd, 76.85 méter, ez lehet, hogy az aranyéremhez is elegendő lesz. 

10.15 - Persze nem kora délelőtti fináléról van szó, hiszen Tajvanon már 16 órát mutatnak az időmérők. 

10 óra - Megtörtént  a bemelegítés, lassan kezdődik az 1. sorozat, Réka utolsóként, vagyis tizennegyedikként áll a dobókörbe. 

közösség

további frisss

lap tetejére