Kalapácsvetés: csak szombathelyiek a dobogón!

szróbert • 2014. augusztus 02., szombat •
Pars Krisztián óriási fölénnyel és világszínvonalú eredménnyel nyerte meg sorozatban tizedik bajnoki címét. A Székesfehérváron megrendezett 119. atlétikai országos bajnokságon London olimpiai bajnoka a harmadik sorozatban elért 81 méter 38 centiméteres dobással diadalmaskodott, mögötte a Haladás VSE 23 esztendős versenyzője, Hudi Ákos végzett, míg a dobogó harmadik fokára Pars Krisztián klubtársa, a szintén a Dobó SE-ben készülő Németh Kristóf állhatott fel. Érdekesség, hogy Pars Krisztián az utolsó három sorozatban már nem hajtott végre kísérletet.
Kalapácsvetés: csak szombathelyiek a dobogón!

Az első sorozatban 78,84 méter, majd 78,79 méter állt az eredményjelzőn Pars Krisztián dobása után, aztán - megjegyzem mindegyik dobásával fölényes győzelmet aratott volna - a harmadikban nagyon messze szállt a szer és csak bőven a 80 méteres szalag után ért talajt a kalapács. A 81 méter 38 centiméteres dobással - szakértők egybehangzó véleménye szerint - akár a zürichi Európa-bajnokságot is meg lehet nyerni.
A többi szombathelyi dobóatlétáról még illik elmondani, hogy Halász Bence (Dobó SE) az ötödik, Fábián Zoltán (Haladás VSE) a hetedik, míg Cser Márton (Dobó SE) a nyolcadik helyen végzett. Erre mondják, hogy átütő szombathelyi siker. 
A hölgyeknél a Dobó SE kiválóságai közül Gergelics Cintia a második, míg Gyurátz Réka a harmadik helyet szerezte meg a bajnok Orbán Éva (VEDAC) mögött.   

Fotó: Illyés Tibor (MTI) 

közösség

további frisss

lap tetejére