K-1: Horváth Niki kisvilágbajnok lehet

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Horváth Győző • 2016. október 15., szombat •
Niki edzője, Horváth Győző edző szerint kiütéssel kell győzni.
K-1: Horváth Niki kisvilágbajnok lehet

A szombathelyi Horváth Nikiről egy hónapja írtunk, amikor a Vulcano Nemzetközi Ketrecharc jótékonysági gálán szerepelt és a bosnyák Amra Dzananovic ellen már az első pillanatban megmutatta, ki a jobb. Azonnal letámadta ellenfelét, egy percnyi esélyt sem adva neki, már az első menetben győzött, miután döntő fölény miatt a bosnyák trénerek bedobták a törölközőt. Jó lenne, ha ezt írhatnánk a szombat esti küzdelem után is, bár Horváth Győző, Niki edzője szerint ez a küzdelem sokkal nehezebb lesz, mint amilyennek a szombathelyi számított.  


A felkészülés jól sikerült, az utolsó héten már a fogyókúrán volt a hangsúly, ez sajnos elég sok erőt elvont Nikitől, de bizakodunk. Céltudatosan készült Niki, a Hali bokszólóival edzett, rengeteget mozgott velük – tette hozzá a honlapunknak nyilatkozó Horváth Győző. 

Niki az interkontinentális bajnoki címért, az 57-kg-osok kisvilágbajnoki övéért küzd meg. Az ellenfél Deshire Kurtaj osztrák sportoló lesz. 

Az esélyekről Horváth Győző még elmondta, hogy normál körülmények között, tehát, ha nem Bécsben lenne a küzdelem és nem osztrák lenne az ellenfél, akkor biztosan nyerne Niki. Így viszont csak a kiütés esetén lehet elérni a biztos győzelmet, különben – az edző szerint – lepontozzák Nikit.  

A küzdelem előtti pénteki mérlegelésen 56,4 kg-nak mérték Nikit. Az 5x2 perces küzdelem, a K1–es szabályrendszer szerint ma este 19 órakor indul, Niki 20 óra környékén lép a kötelek közé. 

A K–1 egyébként az a Japánból származó küzdősport, melyet Isii Kazujosi hozott létre különböző harcművészeti ágak, mint a karate, kung-fu, kick-box, taekwon-do, muay thai ötvözéséből. A K–1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer, amelyen belül komoly harcművészeti múlttal rendelkező sportemberek küzdhetnek meg egymással. Egy K–1 versenyen szabályos ökölvívó ringben zajlanak a küzdelmek.

közösség

további frisss

lap tetejére