25 éves a PTE Egészségtudományi Kara

SzR-HCs • 2015. április 17., péntek •
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar fennállásának 25. tanéve alkalmából jubileumi ünnepséget tartottak pénteken, a Claudius Hotelben. Az ünnepséget a diákok, a tanárok, az oktatók és a munkatársak előtti tisztelgés jellemezte. A jubileumi eseményen köszöntőt mondott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Puskás Tivadar polgármester, Nagy Lajos főigazgató és Éliás Zsuzsanna főiskolai docens, képzési igazgató-helyettes.
25 éves a PTE Egészségtudományi Kara

1990. szeptember elseje nagy nap volt az oktatás ügyében, ugyanis ekkor vette kezdetét az Egészségügyi főiskolai képzés. Az elmúlt negyedszázad alatt több száz ápoló, mentőtiszt, szülésznő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint szociális munkás szerzett az intézményben magas szintű tudást, hogy kilépve az életbe szép, ám nehéz pályán állják meg a helyüket. 

„Tisztelgünk azok előtt, akik annak idején fontosnak tartották és fontosnak tartják, hogy az Egészségügyi képzést el kell indítani Szombathelyen is, megteremtették annak a feltételeit, hogy ez így lehessen és természetesen tisztelgünk azok előtt is, akik az elmúlt huszonöt évben fenntartották. Bízunk abban, hogy az elkövetkező időszakban is lesznek olyan társaink és támogatóink, akik ezt fontosnak vélik. A tisztelgés mellett az is fontos, hogy itt egy ünnepségről van szó, amiben magunkat is megtiszteljük és fontosnak tartjuk, hogy visszagondoljunk az elmúlt huszonöt évre és ennek egy másik jelentősége, hogy ez csak nem csak számunkra fontos, hanem az elnökség számára is mégpedig Vas megye Kormányhivatala és Szombathely Város polgárai számára.” – mondta el köszöntőjében Dr. Betlehem József egyetemi docens, a PTE ETK dékánja.
A köszöntők után visszaemlékezést tartottak ének és zongora kísérettel, és „25 év képekben” címmel fotókiállítást is nyitottak a Claudius Hotel aulájában.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére