Jön az eltüntethető Facebook üzenet

frisss.hu • 2015. november 18., szerda •
Az automatikus törlés a címzett fiókjából is törli az üzenetet.
Jön az eltüntethető Facebook üzenet

A Buzfeed a Facebook szóvivőjére hivatkozva erősítette meg, hogy a legnagyobb közösségi oldal fejlesztői intenzíven dolgoznak egy teljesen új funkción, aminek a lényege az elküldött üzenetek programozható törlése. A Facebook-nál a főként fiatalok körében népszerű Snapchat egyik funkciójáról vették az ötletet. Zuckerbergék szerint az újdonság tovább színesítené az üzenetküldést.

A fejlesztők olyannyira előrehaladott állapotban vannak, hogy a francia felhasználók egy része már használja is ezt az üzenetküldési módot. A bekapcsoláshoz egy homokóra alakú ikonra kell kattintani, ha ki szeretnénk kapcsolni, akkor ugyanezt az ikont kell megérinteni.

A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználó beállíthatja, hogy az általa elküldött üzenet egy órán belül megsemmisítse önmagát.

A csúcs az egészben az, hogy akárkinek is küldtük az üzenetet, ha aktiválva van az önmegsemmisítő funkció, akkor a fogadó félnél is eltűnik az üzenet.

Így néz ki egy önmegsemmisítő üzenet:

 

A Messenger új szolgáltatásáról a bevont felhasználók visszajelzései alapján döntenek majd. Azért az eddigi tapasztalatok azt mutatják, ha a Facebooknál valamilyen fejlesztésről ennyire nyíltan beszélnek, sőt, teszteltetik is egyes felhasználókkal, akkor ha némi finomítgatást követően is, de mindenképpen a bevezetés mellett döntenek majd.  

közösség

további frisss

lap tetejére