Jön a kánikula - de nem hozzánk

frisss.hu • 2016. június 14., kedd •
Melegebb lesz, viszont marad a változékony idő.
Jön a kánikula - de nem hozzánk

Sok helyről lehetett hallani, hogy a hét második felében érkezik a kánikula, ezért megkérdeztük Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjét, hogy nálunk is várható-e igazi nyári időjárás. 

- Jelenleg alacsony nyomású övezet alakítja időjárásunkat, amely egy Erdély és egy Olaszország fölötti  anticiklon közé ékelődött be. Ennek jellemzője a magas nedvességtartalmú levegő, a gyakori záporok, zivatarok és általánosságban is a változékony időjárás. 

- Várható, hogy napról-napra melegszik az idő, de a nappali csúcshőmérsékletek nálunk 25 fok körül alakulnak csak, a kánikulai, 30 fok fölötti értékeket inkább az Alföldön, a Tiszántúlon lehet majd mérni. Pénteken átmenetileg egy kicsit lehűlhet, aztán hét végére ismét elsősorban napos időre számíthatunk. 

- Arra mindenki figyelmét felhívnám, hogy bár a 25 fok nem tűnik olyan soknak, a levegő nedvességtartalma miatt a hőérzet ennél magasabb, 28-29 fok körül alakul majd. 
Jövő hétre fokozatosan emelkedik a légnyomás, 1015 körüli maximális értékekre számítunk.

- Összességében júniusban marad a változékony idő, rendszeresen előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nedves, párás levegő is meghatározója marad időjárásunknak. 

közösség

további frisss

lap tetejére