Jason Statham megint mindenkit lelő

Tóth Eszter • 2016. szeptember 02., péntek •
Igazi akcióorgia az új Mestergyilkos.
Jason Statham megint mindenkit lelő

1972-ben készült egy film Charles Bronson főszereplésével, amelynek középpontjában egy olyan bérgyilkos állt, aki képes volt bármilyen gyilkosságot véletlen halálesetnek vagy öngyilkosságnak beállítani. Arthur Bishop karakterét 2011-ben leporolták, az agyafúrt bűnözőt ezúttal Jason Statham játszhatta el. A mozi annak idején nem aratott osztatlan sikert, azonban most mégis elkészült a folytatás; A mestergyilkos - Feltámadás.

A cím beszédes, Bishop ugyanis az első rész végén meghal. Illetve, csak azt szeretné, hogy ezt higgyék róla, valójában egy eldugott tengerparti kisvárosban tengeti unalmas hétköznapjait. Egészen addig, amíg régi ellensége meg nem támadja és egy ravasz csellel rá nem veszi, hogy segítsen neki kiiktatni három rendkívül befolyásos embert. Persze úgy, hogy mindez ne tűnjön gyilkosságnak. Mindeközben különleges, meseszép vagy épp borzalmasan veszélyes helyeken használja ki nem mindennapi képességeit vagy ver félholtra egy rakás rosszfiút.

Jason Statham megint nagyon szuper! Ez az ember az a hős, akire igenis minden akciófilmnek szüksége van. Ugyanolyan fapofával lő, rúg, verekszik, üt, harap, mint amilyennel meg szeretné hódítani álmai nőjét. Nem beszél sokat, de az egysorosai ütnek, és nem gondolja túl a dolgokat. Izmos, szexi, és olyan magabiztossággal sétál át a golyózáporon, mintha gyerekkora óta ezt csinálta volna. Elvezet mindenféle vizi-, és légijárművet, felmászik bármilyen magas falon és természetesen az elegáns üzletembert is kellő vagánysággal adja elő. Könnyed lazasággal végzi ki egy szigorúan őrzött börtön legveszélyesebb fegyencét, robbant fel egy nyolc emelet magasan lévő üvegből készült úszómedencét és tör be egy bolgár üzletember pánikszobájába. Kell ennél több egy akcióhősnek? Na ugye…

Tommy Lee Jones a film másik nagy pozitívuma. A kicsit hibbant milliárdos fegyverkereskedő karaktere rettenetesen feldobja az utolsó fél órát, a főszereplővel közös jelenetek egytől egyig szórakoztatóak, a párbeszédek humorosak. Csak ők ketten elvitték volna a hátukon az egész filmet, de a folytatást a zárójelenet előre vetítette, úgyhogy van rá esély, hogy még viszontlátjuk párost a filmvásznon. A szerelmi szálat mozgató Jessica Alba még mindig gyönyörű, és baromi jól mutat bikiniben, bár az látszik, hogy az ijedt naiva szerepe nem igazán volt megerőltető számára.

Sok verekedés, lövöldözés, közelharc, robbanás és gyönyörű helyszínek. Ennyiről szól A mestergyilkos, de ez bőven elég ahhoz, hogy egy szórakoztató akciófilmet kapjunk.

Mikor tudod megnézni? Katt a moziműsorért!

    

közösség

további frisss

lap tetejére