Itthon marad a magyar szupermentős

H.Maja • 2015. május 17., vasárnap •
2.5 millióan nézték meg a legújabb videóját, Németországba csábítják, ő inkább itthon vállal másodállást.
Itthon marad a magyar szupermentős

Néhány napja került fel a Youtube-ra az a videó, amit egy magyar mentőautó belsejéből rögzítettek. A felvételen végigkövethető, amint a sofőr Budapesten, Zuglóból indulva kevesebb, mint hat perc alatt érkezett meg az óbudai célhoz. A 7.6 km-es távot nagyságrendileg 80 km/h-s átlagsebességgel tette meg – a pesti forgalomban. A videót rengeteg külföldi hírügynökség, újság és tv társaság is bemutatta.

 

Csordás Tibor, az OMSZ alkalmazottja, a mentőautót vezető sofőr először három éve vetette fel, hogy hasznos lenne bemutatni a nagyközönség számára, mi történik a forgalomban egy szirénázó mentőautóval. Nem ment simán az ötlet megvalósítása, de végül nem csak beleegyeztek az illetékesek, de ma már oktatási céllal használják is.

A felvételeken mindenki láthatja, hogy az autósok – minden jó szándék ellenére – sokszor nem tudják, merre térjenek ki a mentő elől, fékezésre, sőt nemegyszer megállásra kényszerítve ezzel a sürgősségi ellátást végzőket. Csordás úr pont ezen szeretne javítani, mert azért láthatunk jó példákat is. A lényeg, azonnal kell cselekedni, de nem pánikolva, kapkodva. Persze, könnyű ezt mondani, mert amikor az ember esetleg épp valami napi teendőjén gondolkodik vezetés közben, nagyon hirtelennek tűnhet a szirénázó autó megjelenése. Viszont ha látjuk, a mentőautó szemszögéből mit is célszerű tenni a legközelebbi hasonló esetben, remélhetőleg automatikusan beugrik a megfelelő reakció.

Országimázs szempontjából, meg persze a Mentőszolgálat számára is nagyszerű reklám ez a kisfilm, különösen, hogy a legújabb hírek szerint Németországba csábítják Csordás urat, de ő nem megy, inkább másodállást vállalva itthon marad.

közösség

további frisss

lap tetejére