Itt vannak a szombathelyi lomtalanítási időpontok

forrás: szomhull.hu • 2016. március 31., csütörtök •
Itt vannak a szombathelyi lomtalanítási időpontok

E- hulladékgyűjtés időpontjai:

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Városüzemeltetési Osztálya, a SZOMHULL Nonprofit Kft., szervezésében két időpontban lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e- hulladék) gyűjtést szervez Szombathelyen, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e- hulladékát.

Az első e- hulladékgyűjtés ideje:

 2016. március 19 -én (szombaton)  08:00 - 13:00-ig

Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

−              Kiskar, Bürü utca sarkán lévő parkoló

−              Mikes Kelemen, Károlyi Antal utca végén található régi buszforduló

−              Körmendi úti Hulladékkezelő telep 06:00-14:00-ig

−              Bogáti út, Kastélynál található buszforduló

A második e- hulladékgyűjtés ideje:

 2016. április 02-án (szombaton) 08:00 -13:00-ig

Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

−              Stromfeld lakótelep Verseny utca, LIDL mögötti parkoló

−              Oladi ÁMK Teleki Blanka Középiskola és Szakiskola Kodály Zoltán úti parkoló

−              Zanati út, Pálya út sarkán lévő parkoló

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:

−      Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.

−      Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.

−      Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, iratmegsemmisítő,diktafon.

−      Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, stb.

−      Játékok, szabadidős és sportfelszerelések.

Fontos! Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre a hulladékgyűjtő mellé, elkerülve ezáltal a berendezések fosztogatását, illetve környezetük szennyezését!

Az elektronikai hulladék csak ép állapotban adható le a gyűjtő pontokon!

Tavaszi lomtanaítás

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Városüzemeltetési Osztálya tavaszi lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. Az előző évhez hasonló módon, idén is hat körzetben történik a gyűjtés.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.). A város lakóterületét tehát hat részre osztva, hat szombati napon történik a gyűjtés.

Az első nap 2016. április 02., a terület pedig: a Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szt. Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).
A második nap 2016. április 09., a terület pedig: Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits ltp., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).
A harmadik nap 2016. április 16., a terület pedig: a Szt. Márton u. és Thököly I. utcáktól délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola ltp., KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).
A negyedik nap 2016. április 23., a terület pedig: a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).
Az ötödik nap 2016. április 30., a terület pedig: a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.
A hatodik nap 2016. május 07., a terület pedig: A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

·         kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)

·         állati tetem,

·         trágya,

·         bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),

·         építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),

·         lapátos hulladék,

·         gumiabroncs,

·         veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),

·         elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékokat az autóalkatrész, azbeszt tartalmú hullámpala, állati tetem és trágya kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban!

Lim-lomot az akció napján reggel 7:00-ig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

 

közösség

további frisss

lap tetejére