Guinness rekord a legtöbb résztvevős masszírozásban

H.Maja - Huffingtonpost, foto: China FotoPress • 2015. május 07., csütörtök •
Hol máshol, mint Kínában állították fel tegnap 1000 fővel az „egy időben, egy helyen legtöbb ember masszírozása” nevű világrekordot.
Guinness rekord a legtöbb résztvevős masszírozásban

Jinan nevű város stadionjában ezer ágyat állítottak precízen egymás mellé, megérkezett az ezer önkéntes, lefeküdtek, szakszerűen betakarták őket, és a másik ezer profi masszőr neki is állt az arcfrissítő masszázsnak. Anthony Yodice, a Guinness World Records szóvivője nem sokkal később bejelentette, hogy a hitelesítés is megtörtént, ezzel a tavalyi, Indiában elért, csupán 287 embert érintő rekordot adták át a múltnak.

Az arcmasszázst amúgy négy szakaszra osztották. Kezdődött egy tisztítással, következett egy speciális maszk felhelyezése, aztán a hidratálás, végül maga a masszírozás.

              

                                                    Levegőből így nézett ki a rekordkísérlet

Aki azt hiszi, ez az egyetlen tömeges masszázs rekord a világban, annak rossz hírem van. 2010. április 10-én, Thaiföldön a leghosszabb masszázs lánc világrekordját állították fel. Ennek lényege, hogy 1223 ember helyezkedett el egymás mögött ülve úgy, hogy mindenki az előtte ülő vállait masszírozni tudja.

Természetesen magyar rekord is létezik ebben a témakörben. Balogh Gábor gyógymasszőr 2012. szeptember 28. és 30. az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben megszakítás nélkül 51 órán át, összesen 106 személyt masszírozott meg. A nemzetközi szabályok (!) értelmében nyolc óránként 15 perc szünetet tarthatott, valamint a vendégek cseréjekor maximum egy percet igénybe lehetett venni a lepedőcserék és egyéb technikai teendők okán.

Mi következik a fentiekből? Míg például a kínaiak, vagy épp indiaiak, thaiföldiek a tömeg erejében hisznek, mi, magyarok pedig az individuum nagymesterei vagyunk, valószínű  az élet számos területén….

közösség

további frisss

lap tetejére