Itt a Star Wars 7 és fél: Amikor apunak elgurul a gyógyszere

Frisss.hu/diyphotography.net - Fotó: Rich Johnson • 2017. január 08., vasárnap •
Nem feltétlenül jó dolog egy fotós lányának lenni...
Itt a Star Wars 7 és fél: Amikor apunak elgurul a gyógyszere

Rich Johnson fotóst nyugodtan nevezhetjük Star Wars fanatikusnak, aki rajong a világűrért is. Nyilván fotósként is ezek a témák érdeklik a legjobban, de eddigi munkásságát a legutóbbi sorozatával koronázta meg, ahol kislányát Rey-nek öltöztette.

Ez a csináld magad Csillagok Háborúja arról szól, hogy az apuka a film nézése közben, ráébredt, hogy az Ébredő Erőben Rey karaktere nem csak a női nem egyenjogúságát hirdeti, hanem azt is, hogy bármire képes akár egyedül is és ezzel az elejétől a végéig a film középpontjában tud maradni. Ez azért nagyban köszönhető Daisy Ridley játékának is, aki maradandót alkotott a filmben.

Rich-nek viszont azért is fontos Rey karaktere, mert így a hároméves lánya egy igazi női hőst kapott, akire fel tud nézni. Mindenféle szülői nyomás nélkül lett a kislány kedvence.

És mit tehet egy apuka, minthogy támogassa a lányát mindenben, amiben tudja, így jött a csillagok háborújás fotózás, meg a Rey jelmez. Ez volt az első kihívás, mivel több jelmezből kellett a használható részeket összeszedni. Aztán Rich vett egy BB-8 droidot, amit némi akril festékkel tett kellően viharverté, így már nem csak egy játék kinézetét kelti. A legnagyobb parával viszont csak ezután szembesült, hiszen a mocsarakkal teletűzdelt Floridában élnek, így nehéz volt olyan helyet találni, ami kicsit is sivatagos. Szóval a Dagobah bolygóra sokkal inkább hasonlít a táj, mint a Jakkura, de végül talált egy építkezést, ami a célnak tökéletesen megfelelt.

Azért a fotózás sem ment simán, mert apa és lánya elég komolyan összevitatkozott. Rich megpróbálta instruálni a lányát, hogyan pózoljon, aki közölte, hogy "Ez butaság, Rey nem tenne ilyet!". Ezzel apa hamar le lett szavazva, ennek ellenére a hároméves kislány komolyan vette a feladatot. Erre már Rich Johnson is csak annyit mondott, hogy sokkal könnyebb volt a lányával együtt dolgozni, mint némelyik profi modellel, akikkel korábban összehozta az élet a munkája során.

közösség

további frisss

lap tetejére