Iszlai Bence szerint a csapatszellem a legfontosabb

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Tóth Arnold • 2016. május 19., csütörtök •
A válogatottsági rekorder kapus és a csapatkapitány mögött Iszlai Bence lett a 3. legjobb Hali-focista.
Iszlai Bence szerint a csapatszellem a legfontosabb

A Nemzeti Sport újságíróinak szavazatai alapján a Szombathelyi Switelsky-Haladás középpályása idén a 16. legjobb labdarúgó volt az élvonalban. A sportújságírók azokat a focistákat értékelték, akik legalább 17 meccsen pályára léptek az idei szezonban. A listára 125 labdarúgó, közöttük 10 szombathelyi zöld-fehér focista kerülhetett fel. 

Milyen volt ez a szezon a tavalyihoz képest?
Azt gondolom, hogy ez a szezon összehasonlíthatatlan a korábbival, hiszen míg tavaly idegőrlő volt a bennmaradásért való küzdelem, addig idén még az éremért harcolhattunk. 
Minek köszönhető a Haladás előkelő helyezése?
A csapat ereje az egységben rejlik. Nálunk nem az egyénieskedés, hanem a csapatszellem a legfontosabb. Nálunk mindenki meghalt a másikért, ebben a csapatban továbbra is létezik a potenciál. 

Erősödött az első osztály?
Mindenképpen. A szűkített 12 csapatos mezőny miatt kevesebb a játékos is, tehát nagyobb rangot jelent az NB I-ben játszani, mint korábban. 
Milyen célokkal vághat neki a Hali a következő szezonnak? 
Úgy gondolom, hogy stabil középcsapat jövőre is lehetünk. A szurkolók idén nagyon sokat segítettek, az átlag feletti nézőszámunk önmagáért beszél. Csak remélhetjük, hogy jövőre is kitartanak mellettünk, hogy aztán együtt várjuk az új stadion megépülését. Ám az még a jövő, a jelenben sok még a feladatunk.   

Iszlai Bence a labdarúgók rövid nyarát Veszprémben tölti a családjával és, mint honlapunknak elmondta, a Balatoné, valamint a pihenésé lesz a főszerep.

 

közösség

további frisss

lap tetejére