Ismerd meg Szombathely új diákpolgármesterét!

vkriszti-HCs • 2015. március 12., csütörtök •
2015. március 11-én új diákpolgármestert és diákalpolgármestert választottak Szombathelyen. Szombathely Megyei Jogú Város diáksága 1994 óta évente választ diákpolgármestert és diákalpolgármestert. A választáson 124 elektorból 96 fő jelent meg a szavazáson. 95 fő szavazott, az összes szavazatból 4 volt érvénytelen.
Ismerd meg Szombathely új diákpolgármesterét!

A szavazók Dávid Noelt, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium diákját 93 szavazattal választották meg diákpolgármesternek, Bársony Dórát, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola alpolgármesternek.

Dávid Noel diákpolgármester most bemutatkozik a frisss.hu olvasóinak.

Noel Körmenden él, de Szombathelyen tanul a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Hobbija a biciklizés, de szeret rajzolni is, kétszer szerzett aranyérmet a megyei rajzversenyen. Emellett, ha ideje engedi, szívesen néz sorozatokat. Szereti az állatokat, van egy cicája, és ötven hala a kerti tóban. Sokszínűségét mutatja, hogy két évig a színjátszásban is próbálgatta szárnyait.

 

Mi motivált abban, hogy jelentkezz diákpolgármesternek?

Elsősorban a fiatalok segítése iránti elkötelezettségem és az ifjúsági munka szeretete motivált.

Mióta foglalkozol ifjúságügyekkel?

Két és fél éve. Először az Orlay diákönkormányzatába csatlakoztam be, majd nem sokkal később már a városi diákönkormányzat munkájában is aktívan részt vettem. Ezután a körmendi Alternatív Diák Időtöltő Klubot újraindítottuk barátaimmal, ott is rendszeresen kivettem a részem a feladatokból. Ez az időszak másfél évig tartott.  A városi diákönkormányzatban persze ez idő alatt is folyamatosan munkálkodtam.

Milyen szereped volt eddig a VDÖK-ben?

Mindig igyekeztem színesebbé tenni a VDÖK életét, valamint a rendezvények terén vetettem be szakmai tapasztalatomat. Próbáltam ötleteimmel színesíteni a programokat és az azt megelőző munkát is.

Diákpolgármesterként mik a terveid a jövőre?

Az eddigi sikeres rendezvényeket mindenképpen szeretném továbbvinni. Emellett minden jöhet, amit az ifjúság kíván. Szeretnék majd igényegyeztető fórumokat tartani a fiatalok körében, és ehhez igazítani a további törekvéseket. Igény szerint új rendezvények elindítására is sor kerülhet.

 

Jene Boglárka, leköszönő diákalpolgármester az elmúlt évet értékelte nekünk.

Úgy gondolom, hogy megtettünk mindent, amit tudtunk. Igyekeztünk egész évben ragaszkodni ahhoz, amit megígértünk a választáson. Sikeresnek mondhatom az elmúlt évet. A korábbi évek nagyobb rendezvényeit idén is megtartottuk, különösen büszke vagyok a IV. Városi Gólyaavatóra. Emellett új rendezvényeket is létrehoztunk, pl. a Nyárnyitó Fesztivált. A korábbi sikeres rendezvényeket is megpróbáltuk újragondolni, színesíteni, hogy újdonságot nyújtsunk a diákságnak. A legjobb érzés, hogy jó csapatot sikerült összehoznunk, akikre mindig számíthattunk a rendezvényeink szervezésében. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére