Iseum rally: ifjabb Tóth János dobogós reményei (frissítve!)

SzR-HCs • 2015. május 15., péntek •
Látványos rajtceremóniával vette kezdetét az országos rally bajnokság harmadik futama, az Iseum Rally. A hétszeres abszolút magyar bajnok, ifjabb Tóth János több év kihagyás után áll ismét rajthoz Szombathelyen. A frisss.hu-nak adott interjújában elmondta: szeretném, ha a versenyzéshez megfelelő viszonyok állnának rendelkezésre, épségben szeretnénk vasárnap beérni, és mindent kihozni az autóból és magunkból. A murva, a lehetséges eső, a szakaszos földutak, illetve a keletkező sár hatványozottan nehezíti majd a körülményeket. Nagy sebességű pályákról beszélünk, 180 km/h óra feletti sebességgel is száguldani fogunk. Még a tanulás és az összeszokás fázisában vagyunk, de a dobogó valamelyik fokára odaérhetünk. A Peugeot 208T-vel versenyző páros navigátora, Szőke Tamás szerint az időjárás változásaira történő azonnal reagálásra, de nagyon komoly gumistratégiára is szükség lesz majd. Szombaton indul az Iseum rally.
Iseum rally: ifjabb Tóth János dobogós reményei (frissítve!)

Péntek este az Iseum szomszédságában különleges rajtceremónia zajlott, amelyen a pilóták fények, füst és speciális effektek kíséretében gördültek fel autójukkal egy színpadra, ahol jól láthatta őket a megnyitó közönsége, közben rövid interjú is készült velük. Hangulatos showműsor szórakoztatta a kilátogatókat, melyet utcabál jellegű autós parti követett.
A verseny szombat délután kezdődik, először az ob és a Historic Challenge mezőnye rajtol el, majd vasárnap a Rallye2 és a tereprally mezőnyének résztvevői is csatlakoznak. A kategóriákban összesen több mint száz nevezés érkezett.

Az Iseum Rally hétvégi versenyéről minden információt IDE kattintva talál meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére