"Inkább a közönség szeretetéért játszunk..." - Margaret Island interjú

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Margaret Island • 2016. november 01., kedd •
Három tehetség, akik pár év alatt meghódították egész Magyarországot.
Inkább a közönség szeretetéért játszunk... - Margaret Island interjú

Az AGORA Filmszínházban nyitotta meg Bakancslista címre keresztelt országos turnéját a Margaret Island formáció. Az Eső és a Dunna slágerek előadói egy felejthetetlen akusztikus jellegű koncerttel ajándékozták meg a szombathelyieket, a Frisss.hu olvasóit pedig egy interjúval.

Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alkotja a Margaret Island együttest és - ellentétben más zenekarokkal - ők bizony két lábbal állnak a földön. Ezért lepett meg, hogy az ország egyik legsikeresebb formációja végig kedvesen, mosolygósan válaszolt a feltett kérdésekre. Pedig lenne mire felvágni…

A formáció tagjai (balról): Törőcsik Kristóf, Lábas Viktória és Füstös Bálint.

Csaknem három év alatt alaposan felfordult a világ körülöttetek. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok ez idő alatt?

Viki: Hamar fel kellett nőnünk. Még egy 5-10 éves zenekarnak is nagy falat lett volna, amin mi keresztülmentünk. Tudjuk azonban, hogy ez csak egy állomás, ezért szeretnénk minél többet fejlődni, tanulni.

Kristóf: Az a naiv csodálkozás már nincs meg, mint korábbanNem nézzük hány ember jött el a koncertekre, nem kozmetikázzuk a számokat sem, csak próbáljuk megélni a dolgokat és csodaként tekinteni rá.

Bálint: Sokat tanultunk önmagunkról is, milyen egy szűk társaságban működni. A zenekar és a stáb szinte családként éli együtt mindennapjait. Ez egyébként nagyon jó és főként tanulságos dolog. A zenei dolgok mellett sokat fejlődtünk egyébként emberileg is.

Az együttest nem igazán lehet sablonos jelzővel illetni, hiszen népzenei motívumok, folkos hangzásvilág éppúgy jellemzi, mint a könnyed popzene. Ti hogyan „címkéznétek” magatokat?

Viki: Egyetlen szóval lehetne illetni: örömzene.

Bálint: Ha ki szeretnénk csomagolni és jobban rá akartok látni, akkor úgy összegezhetném, hogy hat olyan fiatal zenél együtt, akik azért lépnek színpadra, mert szeretnék ott jól érezni magukat. Óriási elismerés számunkra, hogy erre a közönségünk is vevő.

Olyannyira, hogy a rajongók mellett már a szakma is elismert benneteket. Idén megkaptátok az Év felfedezettjének járó Fonogram-díjat. Mit jelent számotokra ez az elismerés?

Kristóf: Megtisztelő volt, hogy mi kaptuk a díjat, de számunkra az igazi visszajelzés a közönségtől jön. Képzeld el, amikor leszólítanak az utcán és elmondják neked, hogy neki mit is jelent egy adott dalszöveg. Félelmetes és hihetetlen jó érzés is.

Bálint: Az országot járva tapasztaljuk, mennyire szeretnek bennünket. Mi pedig azért is hálásak vagyunk, hogy egyáltalán lehetőségünk van turnézni.

Rövid időn belül már harmadszor jártok Szombathelyen. Van valami különlegessége, bája városunknak, amiért szerettek itt koncertezni?

Viki: Egy év leforgása alatt ráadásul negyedszer léptünk fel Szombathelyen. A tavaszi és most a Bakancslista turnét is itt kezdtük. Igazából szívesen megyünk oda, ahol szeretettel várnak minket. Az pedig plusz töltetet ad nekünk, ha a zenekar tagjainak családi kapcsolata van az adott várossal.

Sok ismerős felvétel mellett hallható volt a koncerten néhány új dal, ezek megtalálhatóak lesznek az új albumon?

Viki: Pontosan. Decemberben jelenik meg második nagylemezünk, erről a korongról játszottunk néhány dalt, amolyan felvezetésnek szánva.

Miben különbözik az Egyszer volt albumtól a folytatásnak szánt Bakancslista?

Bálint: Zeneileg kiforrottabb lesz. Az évek alatt pedig jobban megismertük egymást, ezért sokszínű lesz.

Kristóf: …illetve egységes is. Boldogok vagyunk, hogy bevállaltuk ezt a lemezt ilyen formában. Kicsit talán túlsúlyban lesznek a lassabb tempójú felvételek, de a Margaret Islandre jellemző hangzásvilágon nem változtattunk. Reméljük, hogy olyan boldogan hallgatják majd a rajongóink ezt a lemezt, mint amilyen szívesen készítettük.

 

közösség

további frisss

lap tetejére