Indul a jégszezon

Nemes Judit Fotó: szombathelypont.hu, szombathely.hu MTI/Mohai Balázs, szova.hu • 2015. november 27., péntek •
Nyit a hétvégén a Szombathelyi Műjégpálya. A hét elején nekiláttak a SZOVA Zrt. munkatársai a jégkészítésnek, szombatra már eléri a jégréteg a 4­-5 centis vastagságot, és akkor kinyithatja kapuit a létesítmény. Számos program várja a korcsolyázás szerelmeseit az idei szezonban is, szombaton Jéggálával indítanak.
Indul a jégszezon

A megszokottnál enyhébb idő sem akadályozta a hagyományos november végi nyitást, szépen lassan egyre hűvösebb lett, ami alkalmas a jégkészítéshez, ehhez ugyanis 10 fok alatti hőmérséklet szükséges. A SZOVA munkatársai napok óta a korcsolyázásra alkalmas pálya létrehozásán dolgoznak, szombaton pedig már 5 centiméteres jégrétegen csúszhatnak a kilátogatók ­ tudtuk meg Potyondi Nikolettől, kommunikációs és PR referenstől, aki szólt arról is, hogy nagyobb változás nincs a létesítményben tavalyhoz képest: a többi között a belépőjegyek ára a 2014­ es szinten maradt és a nyitva tartás sem változott.

A 2015/2016-­os szezonban is számos eseményt rendeznek hétről­-hétre a Műjégpályán, a Szabadidősport Szövetség huszonkilencedik alkalommal indítja el programsorozatát a létesítményben. Szombaton Szezonnyitó Jéggálával várják a korcsolyázni vágyókat. A rendezvény egyfajta ráhangolódás az idényre, akkor még a mozdulatok felfrissítésén van a hangsúly, hiszen sok idő, kilenc hónap eltelt az előző szezon zárása óta ­mondta el Varga Jenő. A szövetség korcsolya szakágának vezetőjétől megtudtuk, hogy a kevésbé bátraknak, illetve kezdőknek oktatás is lesz a pályán szombaton. Természetesen gyermekeknek és a felnőtteknek is szánt játékos programok, vetélkedők sem maradnak ki a szezonnyitóból.

A következő hétvégén a Nemzetközi Színes Mikulástalálkozó helyszíne lesz a létesítmény, az eseményt az idei alkalommal tizenegyedszer rendezik meg. Varga Jenő hozzátette, színes mikulások fogják elkápráztatni a gyermekeket. A Nyugat­magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ hallgatói öltik magukra a színes mikulás maskarákat és ők lesznek a krampuszok is. Ezen a rendezvényen egyébként nemcsak a szervezők, hanem a gyermekek és felnőttek is viselhetnek jelmezt, erre eddig negyvenen jelentkeztek.

A szakág vezetőtől megtudtuk azt is, hogy szombatonként lesznek a rendezvényeik, várják a vállalkozó kedvűeket például fél órás, egy órás vagy félmaratoni korcsolyázásra, családi vetélkedőre, akadályversenyre is. A Mesélő Fakutya szintén hagyományos programnak számít; január 30­án diákok mondhatják el kedvenc mondókájukat, meséjüket, versüket a korcsolyázó közönség előtt, Balogh József költő­tanár emlékére. Tavaly a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai vettek részt a kezdeményezésben, mellettük más intézményeket is várnak és a helyszínen is lehet jelentkezni a közös mesélésre.

Február közepén pedig ismét lesz Jégkarnevál, majd a Jég Veled Szezonzáró Jéggála zárja a sort a Szombathelyi Műjégpályán.

közösség

további frisss

lap tetejére