Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei

fidesz.hu-frisss.hu • 2014. augusztus 04., hétfő •
A fejlesztések, a fizikai és a szellemi építkezés történelmi léptékben határozzák meg Szombathely következő korszakát - közölte Hende Csaba országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter hétfőn, Szombathelyen. A Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a Fidesz-KDNP pártszövetség képviselőjelöltjeit, akik közül hatan jelenleg is tagjai a közgyűlésnek.
Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei

„A helyes útról okos ember nem tér le, azt  folytatja, építi tovább és nem kanyarodik vissza olyan zsákutcába, amit a 2002-2010 közötti városvezetés jelentett” - jelentette ki Hende Csaba. Ipkovich György korábbi polgármester tevékenykedése alatt elakadtak a legfontosabb fejlesztések, a vasi megyeszékhely nem fejlődött, a  munkanélküliség rendkívül magas volt - mondta. Szombathely baloldali vezetősége 2002 és 2010 között megtízszerezte a város adósságállományát, amely csaknem 18 milliárd forintot tett ki akkor, amikor a váltás 2010-ben megtörtént - tette hozzá. 

Szólt arról is, hogy azóta, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) vezetése alatt Szombathely gazdaságának teljesítménye 40-45 százalékkal nőtt, és a városnak nincs adóssága.

Több ezer munkahely jött létre, a munkanélküliség 3,5 százalékra csökkent. Az ipari, szellemi szférában egyaránt nagyszabású fejlesztések valósultak meg és vannak folyamatban, mint például a 86-os út kiépítése, a Sopron-Szentgotthárd vasútvonal villamosítása, az új belgyógyászati tömb rekonstrukciója. Az ipar igényeihez igazodva megteremtették a mérnökképzés feltételeit is – sorolta a miniszter.     

Szombathely polgármestere megköszönte a közgyűlés tagjainak az elmúlt évek munkáját, de kiemelte azt is, hogy az eredményekhez szükség volt a város polgárainak segítségére, valamint a kormányzat támogatására is. Puskás Tivadar a négyéves ciklus eredményeit összegezve azt mondta; a város jó úton jár, de ezt az utat - a gazdaság, az oktatás, az egészség, a kultúra területén megkezdett fejlesztéseket folytatni kell. „Úgy gondolom, hogy Szombathely jó irányba megy. Ahhoz kérjük a választók bizalmát, hogy ezt az irányt a továbbiakban is tartani tudjuk” - fogalmazott a polgármester, aki ősszel ismét indul a posztért.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére