Ilyen volt az idei diákkarnevál

frisss.hu Fotó: Benkő Sándor • 2016. május 28., szombat •
Sok fotóval!
Ilyen volt az idei diákkarnevál

Szombaton tartották a második diákkarnevált, a tavalyihoz hasonlóan sok ügyességi és kézműves vetélkedővel, valamint harci játékokkal. A megnyitón az Ataru Taiko ütőegyüttes fokozta a hangulatot, majd Puskás Tivadar polgármester, Fodor István, a szombathelyi tankerület igazgatója és Hende Csaba, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntette a diákokat. 

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott Diákkarnevált, mint „Savaria Ifjúságának ünnepét” évente szeretné megrendezni a Szombathelyi Tankerület. A civil partnerségben megvalósuló ifjúsági-kulturális esemény jogosan tarthat igényt arra, hogy a város rendezvény-naptárában helyet kapjon. A Diákkarnevál méltó histórikus előjátéka a város nagy ünnepének, a Savaria Történelmi Karneválnak is, amelynek 15 éves történetében most már másodszor a szombathelyi diákság is szervezetten bekapcsolódik a programokba.

Ezzel még vonzóbbá vált a Savaria Karnevál a városi polgárok, a hazai és külföldi vendégek számára egyaránt. A 2016-os történelmi Diákkarnevált Szent Márton emlékére rendezték. A kézműves vetélkedő feladatait – Szent Márton báb, mozaik, sírkőfelirat – szintén ennek a célnak szentelték. Az elkészült tárgyakat a Savaria Történelmi Karneválon a nagyközönség számára is bemutatják a felvonulás során.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére