Ilyen volt a megyei tűzoltónap

vas.katasztrofavedelem.hu fotó: Tóth Arnold • 2017. május 08., hétfő •
Az eseményeket egy tűzoltó gépjármű ünnepélyes átadása koronázta meg Sárváron.
Ilyen volt a megyei tűzoltónap

A fürdőváros történelmi tűzoltó emlékzászlójának szentelési és átadási ünnepségét a Tűzoltónap keretében Sárváron tartotta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eseményeket egy tűzoltó gépjármű ünnepélyes átadása koronázta meg Sárváron.

A zászlószentelés a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében került megrendezésre. A lobogó történetéről áttekintetést Takács Zoltán Bálint, a múzeum igazgatója adott, ami Kondora Bálint, Sárvár Város polgármesterének köszöntő beszédével folytatódott. Ezt a római katolikus, református és evangélikus egyházak ökomenikus zászlószentelése követett.

Az ünnepség a Várkerületben felvonulással folytatódott élen a tűzoltózenekarral, melyhez a vendégek, az állomány és a tűzoltó gépjárművek csatlakoztak. A városháza előtt az emlékzászlót Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese megőrzésre átadta Pintér Richárd tűzoltó őrnagynak, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának. A zászlóra a tűzoltó hagyományoknak megfelelően szalagot kötöttek Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, főigazgató-helyettes, Hende Csaba és Ágh Péter országgyűlés képviselők, Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Kondora István, Sárvár város polgármestere, Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó- és Polgári Védelmi Szövetség elnöke és Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A rendezvény folytatásaként az április 28-án Budapesten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon átadásra került, a továbbiakban Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgálatot teljesítő, magyar fejlesztésű RÁBA HEROS AQUADUX–X 4000 első használatba vételére, bemutatására került sor. Tűzoltónapi ünnepi beszédet Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, főigazgató-helyettes és Ágh Péter, országgyűlési képviselő mondott.

A Tűzoltó Nap hagyományai közé tartozik kiváló kollégák elismerése. Elsőként Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes adta át a főigazgatóság ajándéktárgyait, majd a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes következett az elismerések átadásában. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nevében Ágh Ernő, önkormányzati képviselő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, Bebes István, Körmend Város polgármestere nevében Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes és Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, valamint Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere nevében Labritz Béla, Szentgotthárd Város alpolgármestere a városaikban működő tűzoltóságok tűzoltóinak adtak át elismeréseket az ünnepi rendezvényen.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató helyettese és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Vas megye tűzvédelmi feladatai végrehajtását segítő munkája elismeréseként „Szent Flórián” emlékplakettet adományozott Kondora István Úrnak, Sárvár város polgármesterének.

A rendezvényt álló fogadás zárta, melyen pohárköszöntőt Harangozó Bertalan Vas megye kormánymegbízottja mondott.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére