Ilyen tuti lánykérés még nem volt a Savaria Moziban!

frisss.hu Videó: Németh Dávid • 2016. január 15., péntek •
Filmelőzetesnek volt álcázva az eljegyzés a tegnapi, A visszatérő szombathelyi premierjén.
Ilyen tuti lánykérés még nem volt a Savaria Moziban!

Aki csütörtök este beült a Golden Globe-díjas és 12 Oscarra jelölt A visszatérő című filmre, biztosan nem számított rá, hogy egy lánykérésbe csöppen. Mert semmi jel nem utalt rá: várakozott a tömeg a bejáratnál, mindenki kukoricával és kólával megpakoltan felment a nagyterembe, elhelyezkedett és indultak az előzetesek. De egyszer csak az Universal Pictures Földkerülő betűi után egy nagyon személyes hangvételű kis film jelent meg a vetítőn. A Savaria Mozi közönsége ilyenkor még csak sejthette,  ez bizony nem a legújabb romantikus film bemutatója, hanem valami egészen más szerelmes történet.

Inkább kezdjük a legelején. Sipos Martin és Szénay Dóra Skóciában élnek és állításuk szerint három éve (de legalább 10 éve ismerik egymást, és Martin szerint 8 évet várt Dórira) alkotnak egy párt- tudtuk meg ezt pénteken, mikor az előzmények felől érdeklődtünk náluk. Martin bevallotta, legalább fél éve szervezi a lánykérést a legnagyobb titokban, fokozatosan bevonva a közös ismerőseiket. Persze kulcskérdés volt a megfelelő méretű gyűrű kiválasztása, amihez Dóri egy régi gyűrűjét kellett kölcsönvennie, de szerencséjére a lány semmit sem vett észre a dologból.

Egy stílusos eljegyzéshez nem elég a gyűrű és a letérdelés, valami frappánsabb dolog kellett, így jött a mozi és vele együtt az új Leonado DiCaprio film, A visszatérő.

„Egy Youtube-videó adta az ötletet, mert Amerikában volt egy hasonló lánykérés. Aztán egy kedves informatikus barátunk, Németh Dávid segített a videót összerakni. Ideges voltam, mert a közös vállalkozásunk miatt szinte mindent együtt csinálunk, és a szervezéssel nem akartam lebukni előtte. Nem volt egyszerű vállalkozás, így nagyon köszönöm a segítséget Mayer Rudolfnak, a Savaria Mozi vezetőjének is. Végül nagy sikert aratott a tervem.” – mesélte Martin.

Nálunk is elmesélték a történetet

„Nagyon furán viselkedett az utóbbi hetekben, sokat mászkált el otthonról. Nem értettem mi történik, de bevallom, nem sejtettem semmit. Amikor elindult a filmünk a moziban nem akartam hinni a szememnek, főleg, mikor a végén hatalmas betűkel ki volt írva, hogy hozzámennék-e feleségül.  Aztán lehívott a vászon elé, letérdelt, újra feltette a nagy kérdést, én meg persze igent mondtam. Zavaromban véletlenül a jobb kezemet adtam oda a bal helyett.” – tette hozzá Dóri, mikor megkérdeztük, ő hogy élte meg ezeket az életre szóló pillanatokat.

Az eljegyzés mindenesetre nagyon jól sült el, a megható pillanatokat Farkas Beni kollégánk meg is örökítette. A Frisss Média minden munkatársa nevében nagyon sok boldogságot kívánunk nektek! 

közösség

további frisss

lap tetejére