Illés Károly: Átlátható és tisztességes a Haladás beruházás

frisss.hu/vaol - fotó: frisss.hu • 2017. július 06., csütörtök •
A mai rendkívüli közgyűlést az épülő Haladás Sportkomplexum miatti visszaélések miatt kezdeményezték, miközben ezzel a húzással próbálják elterelni a figyelmet a Czeglédy Csaba körül kialakult helyzetről.
Illés Károly: Átlátható és tisztességes a Haladás beruházás

Csütörtökön rendkívüli közgyűlést tartottak a városházán, amelyet az épülő Haladás Sportkomplexummal kapcsolatos esetleges visszaélések miatt hívtak össze. Ezt egyébként a helyi baloldal képviselői kezdeményezték, de kiderült, hogy valójában csak egy ügyes politikai fogásról volt szó.

A közgyűlés remek apropóként szolgált, hogy elfedje a jelenleg az egész országot érintő diákok százait megkárosító ügyet, amely hetek óta lázban tartja a lakosságot. Mint ismert Czeglédy Csabát és több társát is letartóztatták, és több milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják őket.

Ezzel szemben a helyi baloldal képviselői a sportkomplexum ötvennapos csúszásáról beszél, ami miatt a városnak kötbér járna. Illés Károly már korábban is kijelentette, hogy minden a szabályok szerint történt és a várost semmilyen kár nem érte. Az eredeti szerződés módosítása pedig egy 603 milliós műszaki tartalom miatt történt, amelynek támogatási szerződését a városi közgyűlés is megvitatta.

Miután az állami költségvetésből érkező, vissza nem térítendő támogatást kapott Szombathely, így a város és a megye komoly sportlétesítménnyel gyarapodik - közölte az alpolgármester. Érdekesség, hogy a telket is ingyen kapta a város és az építési költséget is az állam biztosítja.

Miközben a mai rendkívüli közgyűlés minden vádpontját visszautasította a városvezetés, talán kijelenthető, hogy ezúttal is egy baloldali összeesküvés-elméletről van szó. Ráadásul a legfontosabb kérdésre továbbra sem hajlandóak felelni, nevezetesen: miért akarják elterelni a figyelmet, a korábban már jogerősen elítélt Czeglédy Csaba büntető ügyéről?

Via vaol

 

közösség

további frisss

lap tetejére