Ikonikus karaktereik zabigyerekeként még sohasem láthattuk a legnagyobb filmrendező zseniket

NagyRobert/mymodernmet.com - Fotó: Mike Leavitt • 2016. november 03., csütörtök •
Hitchcocktól Spielbergig mindenki torz alakot öltött.
Ikonikus karaktereik zabigyerekeként még sohasem láthattuk a legnagyobb filmrendező zseniket

Mike Leavitt az az ember, akibe iszonyatos mennyiségű tehetség szorult és ezt könyörtelenül ki is használja. A washingtoni művész nem csak egyszerű bábukat, vagy szobrokat farag ki fából - a vésőjének elég szatirikus éle van. Előszeretettel találja be a politikusokat, a buta celebeket és legújabb sorozatával, a King Cuts-cal a legnagyobb filmrendezőket.

Alfred Hitchcock

Mike önmagát Hi-Pop művészként definiálja, ami az ikonikus filmrendezők esetében annyit tesz, hogy keresztezte őket a legjelentősebb főszereplőikkel. Így végződött Alfred Hitchcock egy madárban, így lett James Cameronból egy, a Titanic fedélzetén csábító pózban fekvő Na'vi. George Lucas pedig Indiana Jones ostorát tartó Jabbaként látható, míg Steven Spielberg E.T.-ként próbál hazatelefonálni.

Steven Spielberg

Minden figura nagyjából 40 centiméter magas, vagy széles - függően az elrendezéstől -, és fából, polimer anyagból készülnek, amit akrillal festett be. A legtöbb esetben csak egy főhőst jelenít meg, de Tim Burtonnél nagyon elgurult Mike gyógyszere, őt Beetlejuice, Batman és Ollókezű Edward szerelemgyermekeként láthatjuk viszont.

Stanley Kubrick

Leavitt úr ezzel a sorozattal tiszteleg a filmrendezés nagyjai előtt, akik már annyira eggyé váltak ikonikus karaktereikkel, hogy nem lehet egyiket a másiktól külön említeni. Ez leginkább annak köszönhető, hogy ezek az emberek még hisznek a film értékében és nem félnek addig újravágni egy filmet, míg a végeredményt tökéletesnek nem találják és képesek arra, hogy elismerjék, ha hibáztak.

Woody Allen

Tim Burton


Quentin Tarantino

Martin Scorsese

Orson Welles

James Cameron

Francis Ford Coppola

Hayao Miyazaki

Spike Lee

David Lynch

Wes Anderson

Katheryn Bigalow

közösség

további frisss

lap tetejére