Így nem lesz érvágás a karácsony!

frisss.hu • 2016. november 24., csütörtök •
A hétvégén meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, elkezdődik a készülődés az ünnepekre. Sokan stresszként élik meg ezt az időszakot, elsősorban az anyagiak miatt. Tudatos tervezéssel azonban sokat tehetünk a karácsonyi hangulat megőrzéséért!

1. Gondold át!
Célszerű egy listát írni arról, hogy kiknek szeretnénk kedveskedni - így elkerülhető, hogy az utolsó pillanatban jusson eszünkbe, hogy valakit elfelejtettünk. 

2. Menj biztosra!
Többen azt a praktikát választják, hogy egy tartalék ajándékot is vesznek, végszükség esetére. Ez ott lapulhat a kocsiban, és ha az egyik kolléganő, ismerős váratlanul mégis ajándékkal áll elénk, nem lesz kellemetlen a szituáció. Ez lehet egy csinosan csomagolt, különleges tea, karácsonyi dalválogatás CD-n, kézzel készített ünnepi dekor tárgy, vagy bármi, ami megtetszik, és ha nem lesz rá szükség nekünk is jól jön.

3. Számolj!
Nehéz beárazni szeretteinket, elvégre mindenkinek a tökéletes ajándékot szeretnénk adni - nem gondolva a költségekre. Ha így teszünk könnyen elszaladhat velünk a ló. 5 embernek egy-egy tízezres ajándék ugyanúgy 50 ezer forint, mint 10 embernek egy-egy 5 ezres csomag. 

4. Mérlegelj! 
Ha innen-onnan el kell csípni egy keveset, ne legyen lelkifurdalásod - az nagyobb probléma lenne, ha hiteltörlesztéssel kellene indítani az újévet.

5. Járj nyitott szemmel!
Jön a Black Friday, és számtalan akció! Ha már tudod, kinek, mit szeretnél venni, akkor nem kell az első helyen beszerezned! Tégy egy próbát, nézz körül több helyen, hátha olcsóbban megkapod!

közösség

további frisss

lap tetejére