Így készítsd fel az autódat a télre!

Tóth Eszter fotó: techdrive.co • 2016. december 07., szerda •
Adunk néhány tippet, hogy télen is biztosan eljuss oda, ahová indultál.
Így készítsd fel az autódat a télre!

Télen nem csak az emberi szervezetnek van szüksége alapos támogatásra, hanem bizony az autóknak is, hiszen a gépek sem tudnak ugyanúgy működni melegben, mint hideg időben.  De mit is kell tennünk? Mire figyeljünk oda? Mit tudunk magunk elvégezni és mihez vegyünk igénybe szakszerű segítséget? Kiss Gábor, az Alpesi Quattro szerviz ügyvezetője látott el minket jó tanácsokkal.

„Mindenképp szükséges a téli felkészítés a gépjárművek esetében – kezdi a szakember. – Ez egy egész gépkocsira kiható, teljeskörű átvizsgálást jelent.” Vannak olyan dolgok, amiket érdemes megfelelően felszerelt szervizben elvégeztetni. „Ilyenkor a szerkezeti vizsgálatok mellett megvizsgálják a folyadékok fagyállóságát is, és szükség szerint javaslatot tesznek. A gumi, a futómű és a fék állapotának ellenőrzése is létfontosságú. A rosszabb látási viszonyok miatt különösen fontos szem előtt tartani a ’látni és látszani’-elvet, ezért kell a fényszórók állapotának vizsgálata és a fényerősség beállítás!”

Ezeken kívül több olyan dolog van, amit egy átlagos autóhasználó is ellenőrizni, kezelni tud. Ezek sokszor a mindennapi életünket könnyítik meg, hiszen idegesítő reggelente a befagyott ajtózárral szenvedni. „Mindig legyen nálunk a kocsiban láthatósági mellény, jó minőségű téli ablakmosó folyadék, jégkaparó, téli kesztyű. A zárjégoldó jó szolgálatot tehet az ajtózárak és ajtótömítések befagyás ellen, illetve azok kezelésénél.  Ezen kívül külön felhívnám a diesel autósok figyelmét arra, hogy érdemes dermedés gátlóval kezelni az üzemanyagot!”

Magunk és a többi közlekedő érdekében is ajánlott tehát ilyenkor egy kicsit több figyelmet és energiát fordítani a gépjármű felkészítésére. Vezessetek óvatosan télen is!

közösség

további frisss

lap tetejére