Így bulizta át magát Szombathely 2017-be

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 01., vasárnap •
Volt minden, ami az új év első pillanatihoz kell: tűzijáték, trombita, pezsgő, néhány piás, aztán még jó pár bulizó és sok-sok boldog új évet köszöntés!
Így bulizta át magát Szombathely 2017-be

Véget ért 2016 és már bele is lendültünk a következő évünkbe. A közös nagy pillanatot több százan együtt élték át Szombathely Fő terén, ahol Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az ünneplőket. A polgármester szavaiban felidézte az elmúlt év legnagyobb pillanatait:  "S mit is tettünk 2016-ban? A legfontosabb, hogy Szombathelyen 2016-ban is biztonság és békesség volt. 2011 elején azt ígértem e helyütt, hogy megállítjuk a város eladósodását, s növekedő pályára állítjuk a gazdaságot. A munkát már korábban elvégeztük, kiszabadult a város az adósság-csapda béklyójából, s elindulhattak a fejlesztések. Gyarapodott a gazdaság, s a város iparűzési adója hat év alatt több mint 70 százalékkal nőtt. Minden család számára ötödével csökkentek a rezsiköltségek.  

2013 az adósság- konszolidációval a szabadság éve volt! 2014 az építkezés éve-, 2015 pedig az építés éve volt Szombathelyen! 2016-ban, a Szent Márton Emlékévben majd 300 programmal ünnepeltük, hogy 1700 évvel ezelőtt Savariában született Európa legismertebb szentje. A Szent Márton Terv keretében folyamatosan épül-szépül Szombathely."

Többek között megemlítette, hogy megújult a Szent Márton templomot, felépült a Püspöki Palota 1945-ben lebombázott északi szárnya, átalakult a Mindszenty tér, a Szeminárium épülete, valamint elkészült a várva várt M86-os autóút."

A beszéd, majd a Himnusz után következett a várva-várt tüzijáték. A buli a Balkán Fanatik koncertjével folytatódott.

 

Mindenkinek boldog új évet kíván a Frisss.hu csapata! :)

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére