Igazán nívós lehet az új Fedett Uszoda

frisss.hu/szombathely.hu fotó: szombathely.hu/Gáspár Mérnöki Iroda • 2017. március 01., szerda •
Új látványterveket mutatunk.
Igazán nívós lehet az új Fedett Uszoda

A Fedett Uszoda átalakítása még folyamatban van, a terveknek megfelelően már elkészült a homlokzat és a tetőszerkezet új szigetelése, a nyílászárók cseréje, új ajtók és ablakok kerültek a medencetéri területre, illetve a faálmennyezet felújítása is megtörtént. Kint szépen alakul az új medence, legutóbb januárban néztük meg a munkafolyamatokat. A 2,2 milliárd forintos felújítás azonban tartogat még extrákat, hiszen a családi fürdőkomplexum, élményfürdő, szaunavilág kialakítása még csak most jön.

A csütörtöki közgyűlés foglalkozik a Fedett Uszoda kérdésével. Ez a harmadik etap (az első már elkészült, a második többek között az új medence kialakítása) körülbelül 5,6 milliárdos fejlesztés lesz, a terveket Gáspár Péter építész mutatja majd be a közgyűlésnek, neki köszönhettük amúgy az első látványterveket is. Fontos hozzátenni, hogy még nincs minden letisztázva, az uszoda fejlesztésének és bővítésének kivitelezőjét és a kiviteli tervek készítőjét az önkormányzat közbeszerzési eljárásban választja majd ki.

De addig is nézzük, a megvalósíthatósági tanulmány szerint, hogy nézne ki az új Fedett Uszoda?

A tanulmány szerint ami elsőre nagyon szembetűnő, hogy abszolút gyermek és családbarát helyet képzeltek el a tervezők, melyben baba-mama medence, baba pancsoló medence, kaland medence, pihenő medence, vizes játszótér, kiülős úszómedence, foglalkoztató (ovi) is belefért. 

Fotó: szombathely.hu/Gáspár Mérnöki Iroda

A gyerekmedencében például állatfigurás vízi játékokat gondoltak, a kalandmedencébe pedig sodrófolyosókat, vízágyút, csúszdát és mászófalat. A vizes játszótéren olyan játékelemek lesznek, melyek használata kreativitást igényel, de élményt, meglepetést okoz a gyerekeknek. A pihenő medencébe pezsgőfürdőt képzeltek el, a felnőtt medence ülő medencét is takar, így amennyiben a gyerekeket nagyszülők, vagy termálvízre vágyó, esetleg mozgásszervi, keringési problémák miatt arra szoruló szülők kísérik, számukra is kínál ezzel a Fürdő szolgáltatást.

A medence részen kívül öltözők, homokozó, játszótér, étterem, büfé, pihenőtér is helyet kap a felújított területen. A tanulmányban egy fitness központ is szóba kerül, méghozzá a meglévő uszoda földszintjén.

A szaunavilág szempontjainál felsorolták, megfelelő számú és típusú szolgáltatást kell kínálnia, ami a hazai körülmények között egy külső és egy belső, 90-100 C°-os finn szaunát, egy 60-70 C°-os szoft és/vagy aroma szaunát, egy infra szaunát és egy gőzt tartalmaz. Továbbá megfogalmazták, hogy legyen külső tere is a lehűléshez és a pihenéshez. A tervek még arra is kitérnek, hogy ennek stílusa legyen ókori római, igazodva a 2000 éves város történelméhez.

közösség

további frisss

lap tetejére