Ifjúsági aktivisták Szombathelyen (képgalériával!)

szróbert • 2014. április 27., vasárnap •
Olyan fiatalok között jártam, akiknek fontos, hogy képviseljék kortársaik érdekeit és összefogják a hazánkban működő ifjúsági szervezeteket, ezzel segítve egy erős és egységes ifjúság létrehozását. A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) vasi aktivistái – ifjúsági koordinátorok, önkéntesek – április végén Szombathelyen, az Óperint utcában találkoztak. Tekintse meg az eseményen készült fotóinkat is!
Ifjúsági aktivisták Szombathelyen (képgalériával!)

Már korábban is voltak próbálkozások, de az igazi áttörés csak 2013-ban történt meg, ekkor 105 tagszervezet csatlakozásával megalakult a NIT. A szervezet a fiatalokért jött létre, és egy hidat alkot az ifjúság és a döntéshozók között. Nagyon fontos, hogy egy erős és igazán tettre kész civil szervezet alakuljon, amely a következő generáció akaratát is tolmácsolni képes a mindenkori kormányzat felé – tájékoztat a legfontosabb tudnivalókról Ament Balázs, a NIT egyik alelnöke. 

A NIT rendszeresen hirdet meg lehetőségeket munkacsoportjaiban, illetve futó programjai megszervezésében való részvételre. Elsősorban kommunikációs és szervezési feladatokra keresünk fiatalokat, de hazai és külföldi pályázatokat is közzéteszünk a NIT hivatalos honlapján és Facebook oldalán lehet megtalálni – teszi hozzá a NIT alelnöke. 

Az idén olyan projektbe kezdtük bele, melynek során minden megyében, minden megyeszékhelyen találkozókat szervezünk. Ezeken közvetlen hangnemben, könnyed légkörben igyekszünk első kézből értesülni a fiatalok problémáiról, gondjairól. Ezek persze lehetnek függetlenek a megyétől, a várostól, de lehetnek település-specifikusak is. A NIT mindenben segíteni akar, kezdve a biztonságos szórakozástól, a fiatalok munkahely-keresésén át a hazai és külföldi pályázatokon való részvételig – tudtam meg a frisss.hu újságírójaként Ament Balázs alelnöktől.    

Az országos projektet májusban egy fantasztikus záró rendezvénnyel teszi majd emlékezetessé a Nemzeti Ifjúsági Tanács. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére