Idén is jelentős hálózati fejlesztéseket végez az E.ON csoport Vas megyében

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 27., szerda •
Nem kell aggódni: volt, van és lesz is áram. Ha valami elromlik, megoldják!
Idén is jelentős hálózati fejlesztéseket végez az E.ON csoport Vas megyében

A szolgáltató villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket tart karban, cserél, illetve épít ki. A munkálatok már elkezdődtek, és több mint másfél milliárd forintból valósulnak meg. A vállalatcsoport a szombathelyi üzemében 7524 kilométer hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 927 kilométer városunkban működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos.

A beruházások megvalósításában a megyeszékhely és az E.ON együttműködik. Azt szeretnék, hogy a kivitelezések során szem előtt legyenek tartva a város érdekei, fejlesztésének tervei, és a munkálatok a lehető legrövidebb ideig zavarják a városban lakók életét.

Nagyon fontos az összehangoltság – fejtette ki Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. „Gyakran előfordul olyan, hogy egy önkormányzat felújít egy-egy teret, városrészt, és rá egy hónapra mi megjelenünk egy üzemzavar-elhárítás miatt. Az összehangolatlanság bosszúságot okozott a lakosságnak, az ügyfeleknek, de látjuk, hogy milyen előrelépési lehetőségeink vannak az együttműködéssel. (…) 427 millió forintot fordítunk Szombathelyre, illetve 675 millió forintot az üzem többi településére."

Puskás Tivadar és Csulak Ferenc

Puskás Tivadar polgármester az eseményen elmondta: az elektromosság nélkül elképzelhetetlen az életünk, de egyébként nem veszünk róla tudomást, csak akkor, ha éppen valami meghibásodik, és nincsen áram. Mindenféle fejlesztésre és hálózatgondozásra szükség van, ezt pedig megteszi, elvégzi a szolgáltató. Tavaly megindult Szombathelyen a gépészmérnök-képzés azért is, hogy az itt lévő üzemekben legyenek megfelelő szakemberek. A következő lépés a villamosmérnök-képzés lesz.

Lóderer Albert

A beruházásokról Lóderer Albert, a szombathelyi üzem vezetője beszélt:

Az első kivitelezések már elkezdődtek a többi közt a Kenderesi utcában. Itt a szolgáltató szakemberei kicserélik a közvilágítási kábelt, ez 29 millió forintból valósul meg. Emellett a Szily János utcában az erőátviteli kábelből lesz új, valamint kicserélik a Városháza transzformátorát is. A két munka összértéke mintegy 30 millió forint.

Ezen kívül 60 milliót fordítanak a Csepregen néhány évvel ezelőtt megépült 120/20 alállomás fejlesztésére. Számos helyen pedig az érintésvédelmet javító, a közvilágítási, karbantartási munkákat végzik el.

Kőszegen, az Ábrahám dűlőben új transzformátor állomást építenek 10 millió forintból. Sárváron az Alkotmány utcában a hálózat rekonstrukcióját tervezik 12 és fél millióból. Szentgotthárd és Rönök között 20 kV vezeték felújítása lesz 29 millióból, valamint Celldömölkön a Kinizsi Pál utcában is várható egy beruházás a megnövekedett fogyasztói energia igények kiszolgálása miatt – ezt 11 millió forintból hajtják végre.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére