I. Savaria Sörfesztivál: „Mert megérdemeljük…….”

T.A. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 03., péntek •
Hende Csaba országgyűlési képviselő – szóban és saját kezűleg csapolva - nyitotta meg az I. Savaria Sörfesztivált. A vendégek egy igazi sörmestertől tanulhatták meg a sörkészítés fortélyait. Este Bikini koncert szórakoztatja a sörözőket.
I. Savaria Sörfesztivál: „Mert megérdemeljük…….”

Az első habzó korsót Hende Csaba országgyűlési képviselő saját kezűleg csapolta le az I. Savaria Sörfesztivál megnyitóján. – Mert megérdemeljük – jelentette ki Hende Csaba, a szombathelyi, vas megyei közösség együttműködésére utalva. A képviselő, sörcsap mögötti munkáját Vojtech Homolka, a Kozel cseh sörmestere is megfelelőnek ítélte, ezzel hivatalosan is megnyitotta kapuit az első szombathelyi sörfeszt.

Ahogy a megnyitón Hende Csaba kiemelte, a szombathelyi ŐrvidékHáz igazgatója és munkatársai immár harmadik hétvégén töltik meg a megyehatáron messze túlmutató programokkal a szombathelyi közéletet. – A lovas, a hőlégballonos rendezvények után immár a gasztronómiáé, a finom cseh „sörremekeké” a főszerep a vasi székhelyen – mondta Hende Csaba.

Az országgyűlési képviselő megnyitóját követően a program házigazdájaként szereplő Dreher sörgyár kommunikációs osztályvezetője, Szederkényi Zita osztotta meg a közönséggel a Kozel sörök készítésének rejtelmeit, melyben természetesen a gyár sörmestere, a cseh Vojtech Homolka volt segítségére. Szederkényi Zita elmondta, nem csak a sör kedvelőit várják a rendezvényre, a gyár felállított egy „Kozel-udvart” is a gyermekek számára.

A folyékony kenyér mellé, hozzáillő ételekkel is várják a megszomjazott szombathelyieket. Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója a Frisss.hu-nak elmondta, háromezer vendéget tudnak leültetni a rendezvény sátrak alatt, akiket több mint hetven pincér szolgál ki. A Frisss.hu tapasztalatai szerint tele sátor esetén is gyors és udvarias a felszolgálás, a Kozel barna söre pedig méltán pályázhat a hét vége legjobb italának címére.

A megnyitó után a programban a Bikini együttes lépett színpadra.

A népszerű zenekarnak már a behangolás alatt sikerült fullos nézőteret hozni, aztán amikor felhangzott az „Adjon az ég….” onnantól megállás nélkül hullámzott a Kozel és a rajongótábor.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére