Hosszú volt a nyári szünet, feszült a hangulat a szeptemberi közgyűlésen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 16., szerda •
Harminc napirendi pont lesz, de a fontos kérdéseket majd zárt üléseken tárgyalják.
Hosszú volt a nyári szünet, feszült a hangulat a szeptemberi közgyűlésen

Napirend előtt

Kis csúszással indult a szerda reggel a szeptemberi közgyűlés. Puskás Tivadar polgármester kezdésként a nemrég lemondott honvédelmi miniszternek köszönte meg munkáját, majd felhívta mindenki figyelmét, hogy Hende Csaba továbbra is Szombathely országgyűlési képviselője.

Majd a polgármester rátért arra, hogy október 23-án lesz 25 éves az önkormányzatiság és úgy vélte, megfelelő alkalom arra, hogy a „Szombathelyi Televízió élő közvetítése újrainduljon.” A baloldalnak nem tetszik, hogy a helyi tévé élő közvetítése újra kérdés, korábban már tárgyaltak erről.

Kicsit feszült a helyzet a délelőtt folyamán, a baloldal be-beszólogat a jobboldalnak, Balassa Péter (Jobbik) szerint túl sokáig nem volt közgyűlés, mindenkinek paprikás a hangulata.

Egy óra elteltével még mindig nem tartottak az első napirendi pontnál. A baloldal kiszámíthatóságot akar, minden hónap utolsó csütörtöke maradjon a közgyűlés időpontja. Valamint ehhez igazodva a különböző bizottsági ülések is igazodjanak a megszokott dátumhoz. Ezt aztán megszavazták.

10 órakor kezdték az első napirendi pont tárgyalását.

Megújul az uszoda

Gáspár Péter, a Gáspár Mérnöki Irodától elmondta, hogy műszakilag nagyon rossz állapotban van az 1970-ben épült létesítmény. Most 2,2 milliárd forintból újulna meg az uszoda. A modernizáció során új területek szabadulnak fel. Újdonság, hogy létrehoznának egy szaunavilágot is, amit hiányzik Szombathelyről és ezzel remélik, hogy ettől nem feltétlenül kell Sárvárra vagy Bükre utazni a pihenőknek. A fürdőzők igényeit továbbá napozóterasszal, jégkásazuhannyal, hideg vizes merülő medencével, termálmedencével, meditációs szobával, kalózmedencével jobbítanák.

A sportolók részére külön öltöző, orvosi szoba lesz. Sőt a sportolók számára készülő medence miatt, a nagy medencében az úszósávok felszabadulnak. A bővítés következtében megoldódik a szintek közötti közlekedés. A beltérből egyszerűen ki lehet majd jutni az udvarra. Puskás Tivadarnak szimpatikusak a bemutatott tervek.

Novemberben zár be a Fedett Uszoda és valószínűleg 2016 nyarán nyit ki újra.

A baloldal szorgalmazza, hogy alaposabban felügyeljék az építkezést, sőt, őt is delegálni akarnak valakit a felügyelő munkacsoportba. Illés Károly alpolgármester szerint nem kell kalkulálni plusz költségekkel. 

A második pont foglalkozott az alapítványokkal, gyors szavazatok után ugrottak a harmadik pontra. Ez foglalkozik a Csónakázótóval. 

A Csótó kamerarendszeréről már korábban tartottak sajtótájékoztatót. Lendvai Ferenc (Fidesz) a legsikeresebb beruházásként jellemezte a Csótót. A baloldal szerint apróságoknak tűnő dolgok hiányoznak a felújított Csótóról, például padok. Szó esett a terület bekamerázásáról is, de Kecskés László (Fidesz) megnyugtatott mindenkit, ezek a műszerekkel be lehet korlátozni a fiatalok szexuális szokásait. 

Délután fél 4-kor folytatódik a közgyűlés. 

közösség

további frisss

lap tetejére