Hosszú és Milák ezüstérmes, Cseh és Kapás ötödik, a mix váltó hatodik!

SzR - Fotó: vizesvb2017.24.hu/femina.hu/nso.hu • 2017. július 29., szombat •
Magyar éremesőnek örülhetünk a vizes világbajnokság utolsó előtti napján.
Hosszú és Milák ezüstérmes, Cseh és Kapás ötödik, a mix váltó hatodik!

A női 200 méteres hátúszás döntőjével indult a szombat esti magyar vonatkozású program. Hosszú Katinka startja jól sikerült, a ,,kidelfinezés” világszínvonalú volt, de az első 50 méter után Baker vezetett, Katinka a 3. helyen úszott. 100 méternél is Baker vezetett, de Hosszú mindössze 7 századdal mögötte állt már, aztán 150-nél 1.33.34-gyel élre úszott Katinka, Baker a 2. helyen, de a célba elsőként mégis Seebohm csapott be, Hosszú Katinka ezüstérmes, Baker ért be a 3. helyen. 
Az ausztrál 2.05.68-cal nyert, Katinka 2.05.85-tel új magyar csúcsot úszott. A célba érkezés után Katinka az M4Sport riporterének elmondta, hogy nagyon közel volt az 1. helyezetthez, de az ezüstnek is nagyon örül. 

Aztán jött a férfi 100 m pillangó döntője Cseh Lászlóval és az előfutamok során kétszer is junior világcsúcsot javító Milák Kristóffal.
A start mindkét magyarnak közepesen sikerült, aztán 50 méternél az amerikai Dressel vezetett, Milák a 6. helyen, Cseh Laci pedig csupán a 8. helyen fordult. A célba is Dressel ért be elsőként, a 17 esztendős Milák Kristóf a tőle megszokott fantasztikus hajrával 50.62-vel harmadszor is junior világcsúcsot úszott és most ezüstérmes (!!!) lett, Cseh László 50.92-vel az 5. helyen csapott be. 
A célba érkezés után Milák elmondta, hogy a fordulója nem sikerült, a világbajnok Dresseltől nagy hullámot kapott a kidelfinezés után, így ezzel is nagyon meg kellett küzdenie, hozzátette, van még rengeteg ideje még jobban úszni és aranyakat nyerni.  

A férfi 50 m hát elődöntőjében Bohus Richárd 24.88-cal ért célba, ezzel mindössze 4 századmásodperccel, de sajnos lemaradt a vasárnapi döntőről, a 10. lett. 

A női 800 méteres gyorsúszás döntőjében Kapás Boglárka állt rajtkőre. Hatalmas küzdelem után Kathy Ledecky 8.12.68-cal nyerte meg az aranyat, Kapás Bogi az 5. lett 8.24.41-gyel, ez sajnos 8 másodperccel gyengébb egyéni csúcsánál, de így is dicséretes a teljesítménye. 

A vegyes csapatok 4x100 m-es gyorsváltójának döntőjében szerepelt Magyarország csapata is. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású kvartett jól kezdett. Az amerikai váltó valamennyi tagja olimpiai bajnokként ugrott a medencébe, mégis a hollandok úszhattak a 4-es pályán.
100 méternél Kozma Dominik 48.12-vel a 2. helyen hozta a magyar váltót az amerikaiak mögött. 200-nál is az amerikaiak vezettek, és Bohus Richárd is megtartotta a 2. helyet, jött Jakabos Zsu. 300 méternél 3. helyen váltottunk, Verrasztó Evelynre várt a feladat megtartani a bronzérmes helyet. Sajnos nem sikerült, Evelyn 3.25.02-vel a 6. helyre hozta be a váltót, az amerikaiak világcsúcsot repesztettek.

És még nincs vége az estének, mert a férfi vízilabda-válogatott döntőt játszik a horvátokkal hamarosan.  
 

közösség

további frisss

lap tetejére