Haditorna verseny iskolásoknak (fotógalériával)

szróbert • 2014. április 17., csütörtök •
A Honvédelmi Kötelék elnevezésű program keretében rendeztek közép- és általános iskolások számára országszerte megyei szintű haditorna versenyeket. Az induló vegyes csapatok honvédelmi ismeretekből mérték össze tudásukat, de légpuska lövészetben, kézigránát-dobásban, és fegyveres váltófutásban is kipróbálhatták magukat. A szombathelyi Történelmi Témaparkban megrendezett eseményen a frisss.hu képgalériát is készített.
Haditorna verseny iskolásoknak (fotógalériával)

A Honvédelmi Minisztérium illetékesétől a helyszínen megtudtuk, hogy a szombathelyi verseny mellett ma Debrecen, Salgótarján, Pécs és Szekszárd is helyt adott a megyei versenyeknek. 

A szombathelyi Történelmi Témaparkban harminchárom csapat részvételével lezajlott megmérettetést dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott is megtisztelte jelenlétével. 
A tizenhét általános iskolás csapat versenyét a sorkifaludiak nyerték meg, míg a tizenhat középiskolás csapat közül a Savaria Szakképző Iskola csapata mondhatta el, hogy a győztes mindent visz. 

Ferge László őrnagy, a helyi toborzó iroda parancsnoka volt a rendezvény főszervezője. Az eredményhirdetés után az őrnagy a frisss.hu-nak adott videó-interjújában – többek között – elmondta, hogy a fiatalok számára nemcsak a verseny, de a felkészülés is nagyon fontos volt.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére