Holnaptól visszatér a nyár

Horváth Maja • 2016. szeptember 06., kedd •
Már csak ma kell kibírni az őszt.
Holnaptól visszatér a nyár

Azt sajnos nem mondhatjuk, hogy jogtalanul tört ránk az ősz, így, szeptember második hetében, de ettől függetlenül egyáltalán nem esik jól a hűvös, szeles, csapadékos időjárás. Reményekkel telve megkerestük Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjét, hogy megtudjuk, tényleg itt a vége a nyárnak, vagy a vénasszonyokra azért még számíthatunk.

Nos, a meteorológus helyzetelemzése igazán megnyugatónak bizonyult, ugyanis kiderült, hogy a mai, 15 fokos maximum hőmérséklet, a széllel és az esővel együtt holnapra teljesen elhagyja térségünket. Igaz, hogy a melegedés fokozatosan várható, de már holnap 24-25 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála a délutáni órákban.

Az érkező anticiklon hatására a következő napokban aztán visszatér a nyár, hét végére már akár a 30 fokot is elérhetik a nappali csúcshőmérsékletek. Csapadék egyáltalán nem várható, az egyetlen kellemetlenség, hogy bár jelenleg még hidegfronti, a hét második felében melegfronti hatást tapasztalhatnak az erre érzékenyek. 

Szeptemberben egyébként már 20-22 milliméter, a havi átlag közel fele leesett, ami nagyon jókor jött például a repcének. Így meg mindjárt más, a repcéért simán kibírtuk ezt az időt - egy napig.

 

közösség

további frisss

lap tetejére