Hollik: a kormány nézzen utána Czeglédy Csaba közérdekű adatigényléseinek

MTI Fotó: MTI/Bugány János • 2017. augusztus 06., vasárnap •
A kormánypártok azt kérik a kabinettől, nézzen utána, hogy a hárommilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba milyen közérdekű adatokat kért ki az MSZP és a DK nevében - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Hollik: a kormány nézzen utána Czeglédy Csaba közérdekű adatigényléseinek

A kormánypárti politikus azt mondta: úgy tudják, hogy az MSZP és a DK Czeglédy Csabát, Botka László és Gyurcsány Ferenc "bizalmi ügyvédjét" küldözgette a minisztériumokba különböző közadatok kikéréséhez. 
Hollik István úgy fogalmazott, felháborítónak tartják, hogy az említett két ellenzéki pártnál nem verte ki a biztosítékot Czeglédy Csaba büntetőügye, sőt, a mai napig "falaznak" neki.

Választ várnak arra is - tette hozzá -, hogy Czeglédy Csaba miként válhatott az MSZP és a DK "kijáróemberévé". Hollik István elképesztőnek nevezte, hogy egy olyan embert bíztak meg közérdekű adatok megszerzésével, aki a milliárdos adócsalás mellett több ezer diákot csapott be. 
A KDNP képviselője emellett azt is felháborítónak nevezte, hogy Czeglédy Csaba továbbra is felveszi több millió forintos fizetését, valamint önkormányzati tiszteletdíját, miközben előzetes letartóztatása miatt nyilvánvalóan nem tudja ellátni feladatait.
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt június közepén helyezték előzetes letartóztatásba. A gyanú szerint a politikus, aki egy diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte. 
Hollik István a sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta, a kormányoldal semmilyen olyan sürgető ügyről nem tud, amely szerintük indokolná egy rendkívüli parlamenti ülés összehívását. Közölte azt is: a kabinet és a kormánypártok eddig is és ezután is mindent megtesznek azért, hogy az érintettek kikerülhessenek a devizahiteles csapdából.
A kormánypárti politikus egy másik válaszában szólt arról, hogy a kabinet mérlegelni fogja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos két azon módosító javaslatát, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter titkos adatok kezeléséről szóló javaslatához nyújtott be.
Hollik István szintén kérdésre reagálva azt mondta, nem komolyan vehető a Jobbik azon javaslata, amely a politikusoknak megtiltaná a sportszövetségek vezetését.

közösség

további frisss

lap tetejére