Hollán Ernő utca 1. újratöltve

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2015. július 14., kedd •
250 millióból újult meg az épület és az átjáró. Ott voltunk a mai átadón, ahol sok fontos ember megjelent.
Hollán Ernő utca 1. újratöltve

A Vas Megyei Kormányhivatal és a Szombathelyi Járási Hivatal épületének felújítása elkészült. A frisss.hu többször beszámolt a felújítás állásáról, megírtuk, hogy nézett ki, majd azt is, milyen lett az intézmény.

Ilyen lett beülről 

A neves helyi építész Rauscher Miksa tervezte 19. századi épület a 2. világháborús károk, és az azokat követő jellegtelen felújítás következtében hosszú ideig csak nyomokban emlékeztetett régi pompájára. Pedig a környéken a város építészetének számos örökségét találjuk a Székesegyházat, a Püspöki Palotát vagy éppen szomszédos Megyeházát. Ezért volt fontos, hogy ezt a Hollán Ernő utca 1.-es számú épületet is felújítsák. A november óta tartó munkákat most végre befejezték.

„Úgy gondolom a feladat szépen sikerült, Szombathely, Vas megye gazdagabb lett egy patinás, történelmi épület színvonalas megújulása által.” – mondta Harangozó Bertalan, kormánymegbízott.

Harangozó Bertalan, Hende Csaba és Kovács Zoltán átvágják a trikolor szalagot

Az épület KEOP-os pályázati forrás és a Vas megyei kormányhivatal közös finanszírozása volt, közel bruttó 250 millió forintba került a kicsinosítás.

Kovács Zoltán, a terület közigazgatásét felelős államtitkár hozzátette, nem csak szép lett, hanem korszerűsödött is. Ez energia hatékony épület kevesebb költséget termel. Jelen pillanatban Magyarországon 30 projekt zajlik, összesen 11 milliárd forint értékben, melyek során állami középületek – általában ezek a kormányhivatalokhoz kapcsolódók – szépülnek meg. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére