Hétmilliárd forint jut Szombathely városának

SzR-HCs • 2014. december 30., kedd •
Három fejlesztési területre 7 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szombathely - ezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A források a Szent Márton-tervre, a Fedett Uszoda bővítésére és a Styl Ruhagyár megmentésére érkeznek.
Hétmilliárd forint jut Szombathely városának

Magyarország kormányának a szombathelyi fejlesztéseket támogató döntései közül elsőként a szombathelyi Fedett Uszoda teljes gépészeti és hőtechnikai megújítását, a szauna világ, a szombathelyi vízilabdázók számára létrehozandó új medence létrehozását adta hírül Hende Csaba. A honvédelmi miniszter elmondta, hogy a beruházás teljes összege 2,2 milliárd forint, ennek egy része a TAO támogatás, melyet a vállalkozásoknak köszönhet majd a város, 800 millió forint önerőt pedig a költségvetési maradvány összegből kapja meg Szombathely.

1,47 milliárdot kap a város gazdaságfejlesztési célokra, melyet a lassan tíz éve húzódó Styl ruhagyár megmentésérekölthet – folytatta a kormánydöntések ismertetését Hende Csaba. A kormány célja, hogy tulajdonjoghoz segítse a várost és mentse meg és stabilizálja a 10 esztendeje felszámolás alatt lévő, korábban patinás céget. A döntéssel kapcsolatban az országgyűlési képviselő a gyulai Húskombinát megmentésére emlékeztetett, majd azt mondta, hogy ez egy esély arra, hogy az érintett hatszáz ember, illetve család stabil munkahelyhez jusson. Kiemelte: a könnyűipari kultúra megmentése a cél, és a megfelelő tárgyalások lefolytatása után a város megtalálhatja a megoldást arra, hogy a patinás céget megmentse.

A Szent Márton-tervvel kapcsolatos döntéssel összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy 5 milliárd forintot biztosít a kormány a tervben rögzített program és a sükséges beruházások megvalósításához. Emlékeztetett rá, hogy a kormány felkarolta a kezdeményezést, a szentatya pedig akceptálta a 2016-ra vonatkozó meghívást. 
Puskás Tivadar polgármester miután megköszönte a kormánynak és személyesen a honvédelmi miniszternek is ezeket, a várost érintő pozitív döntéseket, hozzáfűzte: a kapott forrásokat a tervek szerint használja majd fel a város. A fejlesztések a székesegyházat és környékét, a püspöki palotát, a Smidt Múzeumot és körzetét, a Szent Márton-templomot és környékét, a Savaria Múzeumot, valamint a Szent Márton utat érintik. Az utóbbi beruházással új centruma alakulhat ki a városnak. A mi hivatásunk az, hogy amennyiben valaki meghallja Savaria, Szent Márton nevét, akkor a modern Szombathely jusson az eszébe.   

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére